x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologie de varf, masini rapide si fete fierbinti

Tehnologie de varf, masini rapide si fete fierbinti

18 Mai 2006   •   00:00
Tehnologie de varf, masini rapide si fete fierbinti
LIFE STYLE > FOTOREPORTAJ
Despre tehnologia etalata la CERF au curs rauri intregi de cerneala, dar n-a fost singura atractie. Fetele "digitale" au zmuls multe suspine vizitatorilor

Incercand sa ne concentram totusi asupra tehnologiei, am remarcat zepelinul RomTelecom, primitor cu toti cei pasionati de Counter Strike, ce au primit licente gratuite la contractarea unei conexiuni ADSL.

Ca veni vorba, numarul utilizatorilor romani de internet de mare viteza s-a dublat in ultimul an, plasand Romania pe primul loc intre tarile Europei de Sud-Est. La sfarsitul lui 2005, aveam peste 750.000 de conexiuni broadband (in banda larga), fata de 382.783 conexiuni cu un an in urma.

Crescand odata cu tara, RCS & RDS a lansat noul serviciu de acces internet FiberLink, ce ofera viteze de pana la 10 Mbps cu prietenii din cartier si pana la 2 Mbps in internet.

Sora cu netul, televiziunea digitala isi face loc incet, dar sigur. Alcatel Romania a prezentat o solutie IPTV, de transmitere a canalelor TV prin intermediul tehnologiei IP (Internet Protocol). Ines Group a demonstrat un serviciu ce include atat televiziunea digitala (100 de programe cu posibilitatea de a transmite HDTV) cat si accesul la internet alaturi de optiunea de telelefonie fixa. N-a lipsit nici "batranul" Digi TV.

Apropo de masini, World Startel Communications alaturi de LG a reusit sa faca impresie cu un bolid de Formula1 (pilotat de Rubens Barrichello in 1996) modificat pentru a servi drept simulator auto. Motorul a fost detasat, iar in fata pilotului a fost montat un ecran urias.

Asesoft a prezentat serviciile operatorului de telecomunicatii 2K Telecom si a serviciilor de integrare de solutii audio-video si a lansat site-ul ShopMania.ro.
×