x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologie - Universitatile wireless

Tehnologie - Universitatile wireless

17 Noi 2005   •   00:00
Tehnologie - Universitatile wireless

Universitatea Petru Maior din Targu-Mures a devenit "universitate wireless" din Romania intrand astfel in clubul universitatilor "Fara Fire" din tara. Pana in prezent, clubul universitatilor wireless este format din Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnica si Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea Dunarea de Jos din Galati. Intel si D-Link au donat doua access point-uri (dispozitive care permit conectarea la Internet fara fir) centrului de invatamant superior de la Targu-Mures.

DONATIE. La sfarsitul saptamanii trecute, tot prin intermediul unei donatii, si Universitatea Romano-Ame-ricana a devenit centru de acces la Internet fara fire. Zona de acoperire cuprinde locatia Facultatii de Informatica Manageriala. Hot-spotul poate fi accesat de maximum 64 de utilizatori simultan, functionand pe standardul 802.11 BG.

STANDARD. Tehnologia mobila Intel Centrino include un procesor Intel, cipset, hardware wireless si software pentru conexiune wireless in retea.

Si Facultatea de Stiinte Politice Bicuresti si-a deschis anul universitar 2005-2006 cu o retea wireless. Este vorba de o retea wireless securizata si sistemul de gestiune ADMA (Atlas Data Mining Application).

×
Subiecte în articol: IT wireless