x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomanda de Smart Tv: software sau gadget?

Telecomanda de Smart Tv: software sau gadget?

de Alexandru Radescu    |    04 Sep 2012   •   12:32
Telecomanda de Smart Tv: software sau gadget?

La IFA-Berlin, marii producatori au starnit deja interesul cu televizoarele 4K/Quad HD, pregatind terenul pentru o competitie care se va declansa cu adevarat in 2013. Intre timp, trebuie sa vanda masiv, sa mentina atentia pietei pe tehnologii sI serii deja consacrate. Smart Tv-urile nu lipsesc de la marele show al electronicelor, televizoarele integrate in universul online (via wi-fi), cu sute de aplicatii dedicate, pregatite social media, cu widget-uri, canale 3D etc. Un detaliu nu lipsit de importanta in ecosistemul Smart TV este...telecomanda. Sau ceea ce intelegem azi prin telecomanda: aplicatii de smartphone/tableta sau gadget.

In acest context, Toshiba ne-a prezentat aplicatia MediaGuide, un ghid electronic (EPG) pentru SO Android, cel putin in momentul de fata. Dincolo de navigarea prin meniurile obisnuite ale unui ghid TV (foto), aplicatia permite setarea de memento-uri, comunicarea pe Facebook/Twitter, navigarea in serviciile Video on Demand (VOD) si acces la un flux detaliat de informatii despre actori si regizori. De asemenea, iti poti fixa un meniu preferat, jongland din smartphone/tablet PC pentru programe/emisiuni.

Pentru cei de la LG in schimb, telecomanda a fost transformata intr-un adevarat gadget. Cu Magic Remote poti controla un Smart Tv prin intermediul a 4 optiuni: miscarea telecomenzii, rotita de pe telecomanda, recunoastere vocala si control prin gesturi. In plus, Magic Remote poate fi folosita ca un joystick pentru platforma LG de jocuri dezvoltata pentru Smart TV-uri: Game World.

Nici cei de la Philips nu au ocolit acest detaliu sI ofereau la standul propriu de la IFA prezentari complete. Modelele lor ofera functii Smart TV prin cei 4 piloni: Net TV, Program, Control, SimplyShare. O aplicatie dedicata este disponibila atat pe smartphone cat sI pe tableta. Incepand cu Seria 7000, televizoarele Philips au telecomanda cu tastatura Qwerty, ceea ce este de mare ajutor atunci cand vrei sa comunici pe Facebook din TV sau pur si simplu sa navighezi pe net.

×