x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicaţii - Modificări la STS pentru apeluri 112

Telecomunicaţii - Modificări la STS pentru apeluri 112

de Jurnalul National    |    10 Ian 2008   •   00:00

Infrastructura Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, unele proceduri de soft ale aplicaţiei 112 şi legătura Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă la reţeaua Romtelecom vor fi modificate pentru a se permite identificarea apelantului la apelul unic de urgenţă.


Infrastructura Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, unele proceduri de soft ale aplicaţiei 112 şi legătura Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă la reţeaua Romtelecom vor fi modificate pentru a se permite identificarea apelantului la apelul unic de urgenţă. Comisia de lucru formată din reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiei, ANRCTI, STS, Romtelecom şi ai operatorilor de telefonie mobilă a propus implementarea unei soluţii tehnice care să răspundă cerinţelor Comisiei Europene, precum şi un plan de acţiuni care prevede responsabilii şi termenele de finalizare a fiecărei etape.

 

Ordonanţă. Termenele prevăzute depind de aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă şi nu vor depăşi opt luni de la asigurarea fondurilor necesare pentru implementarea soluţiei. STS-ul preciza marţi că operatorii de telefonie mobilă au dezvoltat soluţii personalizate de localizare, iar acestea nu sunt conforme cu standardul european implementat de instituţie. Planul de acţiuni va fi trimis Comisiei Europene. Comisia Europeană a anunţat în noiembrie 2007 că a început procedura de infringement împotriva României, pentru a se asigura că numărul unic de urgenţă 112 funcţionează corespunzător.

×
Subiecte în articol: IT