x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Televizorul recucereşte locuinţa

Televizorul recucereşte locuinţa

de Alexandru Radescu    |    05 Iul 2012   •   17:25
Televizorul recucereşte locuinţa

E lucru stiut ca marile evenimente sportive au impulsionat piata de electronice (de la televizoare la proiectoare). Principalii producatori de televizoare au adus sI pe piata din Romania noi modele (gama vara-toamna), gandind sa uneasca astfel Campionatul European de Fotbal cu Olimpiada de la Londra. Giganti precum Panasonic, Sony sau LG mizeaza pe design, continut 3D la pachet, dar mai ales pe imbunatatirile din zona “Smart Tv', mutand practic pe televizor numeroase functii care transformasera computerul (PC/laptop) intr-un echipament indispensabil vietii noastre. Dar sa le luam pe rand.

Din punct de vedere cantitativ, am asistat din partea celor de la Panasonic la o revarsare de serii noi (LCD, LED, Plasma Tv), cateva zeci de modele pe o plaja de preturi cuprinsa intre 1800 -19.000 lei, cu diagonale intre 42 si 65 inci. Majoritatea modelelor de televizoare cu plasma Viera din noua gama includ un browser web, permitand navigarea online direct pe ecranul televizorului si o camera Skype optionala (500 lei) pentru video-telefonie VoIP. De asemenea, cu aplicatia Remote 2.0 instalata pe smartphone/tableta, se poate folosi terminalul pe post de telecomanda.

Cei de la Sony au lansat noile Bravia Internet TV ( HX850, HX751, EX650) la pachet cu sisteme home-cinema, ochelari 3D si filme 3D Blu-ray. Printre tehnologiile cu care sunt echipate televizoarele se remarca X-Reality PRO: televizorul recunoaste daca pe display apare o fata sau o scena de fundal ce are nevoie de mai multe detalii, ajustand in mod inteligent imaginea redata. De asemenea, televizorul poate distinge intre diferite tipuri de continut – televiziune digitala, continut video online, o fotografie sau un film ce ruleaza pe DVD sau disc Blu-ray. Aceasta tehnologie a fost adaptata si pentru continutul 3D, acesta fiind redat HD. Toate modelele dispun de conexiuni Wi-Fi si sunt cu pana la 40% mai eficiente energetic in comparatie cu modelele precedente. Preturile variaza intre 2300 si 9400 lei (diangonale 32-55 inci).

|n sfarsit, coreenii de la LG au adus sI in Romania noile Cinema 3D Smart Tv (seriile LM6600, LM7600, LM8600, LM9600), la preturi de pana la 12.000 lei. Performanta de design arata o rama de 3mm, ecranul fiid IPS/tehnologia Nano Full LED. Pe platforma SmartTV exista si aplicatii locale, dar si canale 3D cu filme gratis.

×