x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tim Berners-Lee şi Internetul sub cenzură şi supravegheat

Tim Berners-Lee şi Internetul sub cenzură şi supravegheat

22 Noi 2013   •   18:32
Tim Berners-Lee şi Internetul sub cenzură şi supravegheat

Sir Tim Berners-Lee, principalul inventator al "world wide web" a avertizat azi în legătură cu apariţia unui internet "cenzurat şi aflat sub supraveghere", care ar constitui o ameninţare pentru democraţie.

"Internetul şi reţelele de socializare îi încurajează tot mai mult pe oameni să se organizeze, să acţioneze şi să expună faptele rele comise în cele patru colţuri ale planetei. Acest lucru ameninţă anumite guverne şi antrenează o creştere a supravegherii şi a cenzurii, care ameninţă la rândul lor viitorul democraţiei", a declarat britanicul în vârstă de 58 de ani, care a lansat internetul în prima zi de Crăciun în 1990.

"Măsuri curajoase sunt de acum esenţiale pentru a garanta salvarea drepturilor noastre fundamentale la viaţă privată şi la libertate de opinie în spaţiul online", a adăugat Tim Berners-Lee, cu ocazia prezentării rezultatelor pe 2013 furnizate de "Web Index", un serviciu care măsoară creşterea, utilitatea şi impactul pe care internetul le are asupra indivizilor şi naţiunilor, informează Mediafax.ro.

(foto Wikipedia)

×