x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Timpuri noi: Philips Smart TV powered by Android

Timpuri noi: Philips Smart TV powered by Android

de Alexandru Radescu    |    06 Ian 2014   •   16:26
 Timpuri noi: Philips Smart TV powered by Android

Iată că platforma “Smart” (aşa cum o cunoaştem acum) nu mai este suficient de...Smart pentru televizoarele de nouă generaţie. TP Vision-Philips urmează să lanseaze primele modele de televizoare cu SO Android, din al doilea trimestru al anului, cele dintâi pieţe fiind Europa şi Rusia, a anunţat azi compania.

La ce ne putem aştepta din această colaborare: timpi de răspuns mai buni, utilizare eficientă a resurselor, interoperabilitate şi accent (sporit) pe aplicaţii şi conţinut. Cu alte cuvinte, după ce a recucerit sufrageria, televizorul (Smart TV + Android) se pregăteşte să devină centrul de divertisment al căminului.

De asemenea, trebuie să ne aşteptăm la mai multe (şi diversificate) aplicaţii în portalul Philips Smart TV (şi din Google Play), incluzând servicii video on demand, ghiduri electronice de programe ( EPG) şi streaming pentru muzică etc.

Susţinute şi de procesoarele quad-core, televizoarele TP Vision-Philips vor rula jocuri mai puternice n (din Google Play), lucru care începe să pună presiune tot mai mare pe platformele tradiţionale de gaming, desktop/console.

Odată cu introducerea SO Android, televizoarele Philips vor funcţiona mai simplu în tandem cu smartphone-uri şi tablete cu acest sistem de operare, păstrând în acelaşi timp conectivitatea şi uşurinţa în partajare de conţinut cu dispozitivele ce rulează Apple iOS, promite producătorul.

“Pentru început, platforma Android va fi introdusă la modelele high end, urmând ca ulterior să extindem oferta şi la celelalte segmente de televizoare. Până în 2015, majoritatea modelelor de televizoare Philips vor avea sistem de operare Android", a declarat Maarten de Vries, CEO TP Vision.

Compania TP Vision este deţinută în proporţie de 70% de TPV şi de 30% de Royal Philips Electronics, cu sediul central în Olanda. TP Vision are aproximativ 2.000 de angajaţi în întreaga lume.


 

×