x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget TOP 5 SMARTPHONE. China are doi producători în clasamentul mondial

TOP 5 SMARTPHONE. China are doi producători în clasamentul mondial

de Alexandru Radescu    |    25 Ian 2013   •   16:39
TOP 5 SMARTPHONE. China are doi producători în clasamentul mondial

Ultimul trimestru din 2012 a adus în top 5 producători smartphone giganţii chinezi Huawei şi ZTE, un clasament din care au ieşit companii precum HTC şi LG. Conform firmei de analiză de piaţă IDC, producătorii telecom au livrat 482,5 milioane telefoane mobile în perioada octombrie-decembrie 2012, comparativ cu 473,4 milioane unităţi în aceeaşi perioadă din 2011. Din acest total, 45,5% reprezintă smartphone-uri (respectiv 219.4 milioane unităţi). Creşterea pe acest segment este de 36.4%, impulsionată de perioada cumpărăturilor “de sfârşit de an”.

La nivelul întregului an, livrările de smartphone-uri au crescut cu 10,1% faţă de 2011, respectiv 545,2 milioane terminale.

Samsung rămâne lider de piaţă (29%), coreenii au vândut în ultimul trimestru al anului trecut  63,7 milioane smartphone-uri. Apple păstrează poziţia a doua (21.8%), compania fondată de Steve Jobs livrând 47.8 milioane iPhone-uri în perioada citată.

Huawei termină anul pe poziţia a treia, cu peste 10 milioane smartphone-uri livrate, fiind urmat de Sony, cu 9,8 milioane unităţi. ZTE închide top 5, cu 9,5 milioane unităţi livrate.

Pătrunderea ZTE în acest clasament se datorează valului de smartphone-uri  ieftine “aruncate” în piaţă, în special în zonele emergente. De asemenea, în ultimul trimestru din 2012, compania chineză a înregistrat pentru prima oară vânzări mai mari de smartphone-uri decât de telefoane fără sistem de operare.

Spre deosebire de ZTE, cei de la Huawei au ţintit şi zona cu produse high-end prin gama Ascend.

În ceea ce priveşte Apple, compania americană s-a bucurat de succes deosebit în China (dublări ale vânzărilor), dar şi pe piaţa de “acasă”, acolo unde  un operator precum Verizon a vândut peste 6 milioane iPhone-uri în perioada octombrie-decembrie 2012.


×