x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Toshiba Qosmio - Primul laptop cu writer HD-DVD

Toshiba Qosmio - Primul laptop cu writer HD-DVD

17 Aug 2007   •   00:00

Produs de compania Toshiba, primul laptop cu HD-DVD Writer se numeşte Qosmio G45-AV680 şi deţine ultimele noutăţi in materie de tehnologie "last-gen".

Produs de compania Toshiba, primul laptop cu HD-DVD Writer se numeşte Qosmio G45-AV680 şi deţine ultimele noutăţi in materie de tehnologie "last-gen".

Display. Dispunănd de un ecran de 17 inci wide-screen, ajutat de tehnologia TruBrite, LCD-ul laptopului este in stare să redea filme High Definition la o rezoluţie de 1.080p (1.920x1.200 pixeli) şi are un conector HDMI pentru a putea conecta laptopul la un televizor compatibil HD.

Specificaţii. Ecranul laptopului este susţinut o placă grafică NVIDIA GeForce 8600M GT cu 512 MB DDR compatibilă DirectX 10. Intregul sistem este construit in jurul chipsetului Intel "Santa Rosa" PM965 impreună cu un procesor Core Duo la 2 Ghz şi o memorie RAM de 2 Gb, putănd fi mărită pănă la 4 Gb, iar cele două harddiskuri S-ATA au o capacitate totală de 320 Gb.

HD-DVD. Este primul laptop din lume echipat cu un Writer in format HD-DVD, putănd scrie pănă la 30 de giga de informaţii şi filme in format High Definition şi poate viziona televiziune in format digital HDTV. Acum, singura problemă ar fi să se şi găsească un provider pentru un astfel de serviciu.

Dimensiuni. Căntărind 4.8 kg, laptopul are şi patru difuzoare Harman Kardon Bass Reflex cu subwoofer inghesuite intr-o carcasă de numai 22.6 X 16.5 X 2.0 cm.

Cost. Deşi va fi in curănd disponibil şi in Romănia prin partenerii Toshiba, laptopul poate fi momentan achiziţionat numai direct de pe site-ul producătorului. Dar la preţul afişat pe magazinul online al producătorului, cel mai isteţ lucru ar fi să te limitezi la cei 4,7 Gb oferiţi de vechile DVD-uri.

Preţ: 3199,99 $

Magazin: http://www.toshibadirect.com/

Harddisk portabil

Western Digital Passport este seria de harddisk-uri portabile care vine in ajutorul deţinătorilor de laptopuri cu spaţii mici de stocare şi a persoanelor care călătoresc foarte mult cărănd după ei multe informaţii in format digital. WD Passport WDXMS2500TE, varianta de 250 de Gb a hardului ultraportabil este cea mai spaţioasă variantă a seriei, se poate sincroniza cu PC-ul folosind softul inclus WD Sync şi poate proteja conţinutul folosind un algoritm de criptare pe 12 de biţi.

Hardul măsoară 15 x 129.78 x 79.78 şi căntăreşte 0.1048 Kg. Se conectează la calculator folosind portul USB şi nu necesită nici un fel de instalare, softurile rulănd automat cănd mediul de stocare este conectat.

Preţ: 609,27 RON

Magazin: http://www.24pc.ro/

×
Subiecte în articol: gadget