x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Troienii destinaţi furtului de date, de 15 ori mai mulţi

Troienii destinaţi furtului de date, de 15 ori mai mulţi

12 Mar 2009   •   00:00

Furtul de date înregistrează cea mai rapidă creştere în topul ameninţărilor informatice îndreptate către segmentul corporate, potrivit raportului anual al firmei de securitate Scansafe.



Ameninţările malware în general au crescut de cinci ori în 2008, iar troienii destinaţi furtului de date de 15 ori. Aceasta indică o creştere importantă în concentrarea cyber-criminalilor pe colectarea de anumite date personale, cu ajutorul site-urilor web contrafăcute şi prin cele legitime, dar contaminate. "Infracţiunile online au devenit o afacere extrem de profitabilă, având atât caracter personal cât şi commercial, cu o valoare semnificativă pe piaţa neagră. În perioada imediat următoare, companiile trebuie să se aştepte la o creştere a furtului de proprietate intellectuală şi la monitorizarea illegală a traficului în reţeaua companiei, de către terţi", a declarat Mary Landesman, senior security researcher la Scansafe.

Conform raportului, cele mai importante industrii afectate de furtul de proprietate intellectuală sunt: industria energetică, petrolieră, farmaceutică, chimică, de cercetare şi dezvoltare, construcţii şi transport.

Raportul se bazează pe analiza în timp real a 240 de  miliarde de interogări venite de pe site-urile web în 2008, monitorizate de compania de scuritate, pentru clienţii corporate din 80 de ţări de pe cinci continente.

×
Subiecte în articol: IT