x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Turda ar putea găzdui un centru de recuperare date

Turda ar putea găzdui un centru de recuperare date

de Alexandru Radescu    |    21 Iul 2011   •   15:19

Ministerul Comunicatiilor ar putea infiinta la Turda un centru national de recuperare date, in situatii de dezastru. Proiectul urmeaza sa fie dezvoltat cu fonduri europene, dupa 2014.

"Un proiect pe care am vrea sa il demaram la minister, necesar statului roman in urmatoarea perioada, este infiintarea unui centru de date dupa dezastre, care sa tina in oglinda datele procesate si utilizate in sistemele institutiilor statului. Am vizitat zona Turda, din judetul Cluj, care corespunde din punctul de vedere al distantei fata de Bucuresti. Avem nevoie de un centru de date sigur, care sa asigure putere de memorare pentru toate datele procesate de institutiile statului si care face salvari la distante foarte mari, de la peste 250 de kilometri fata de Bucuresti. Venim cu alta solutie, pe alta placa tectonica", a declarat ieri ministrul Valerian Vreme, citat de corespondentul Mediafax.

Totusi, pe lista ar putea fi incluse si alte zone, ministrul efectuand o serie de vizite de documentare.

"Va fi o competitie deschisa si o analiza obiectiva si vom face centrul acolo unde avem comunicatii bune, infrastructura buna si unde costurile de constructie vor fi mai mici. Vom cauta sa folosim obiective care nu sunt folosite, care nu mai au utilitate', a adaugat ministrul Vreme.

×