x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Twitter se ia ''la trântă'' cu YouTube şi oferă bani creatorilor de conţinut video

Twitter se ia ''la trântă'' cu YouTube şi oferă bani creatorilor de conţinut video

31 Aug 2016   •   12:06
Twitter se ia ''la trântă'' cu YouTube şi oferă bani creatorilor de conţinut video

Twitter a anunţat, marţi, că începe să ofere creatorilor de conţinut video o parte din încasările din publicitate, într-o încercare de a concura şi mai bine cu YouTube şi Facebook în ceea ce priveşte numărul de utilizatori şi atractivitatea platformei virtuale. În mesajul publicat pe blogul oficial, reprezentanţii Twitter au anunţat că intenţionează să extindă programul numit Amplify, care a fost până recent propus doar unor media selecte, precum Buzzfeed şi Time, şi care este acum deschis tuturor creatorilor de clipuri video care au astfel ocazia să-şi valorifice conţinutul încărcat, arată AFP.

Utilizatorii pot alege să introducă reclame în clipurile lor, acestea fiind difuzate la începutul producţiilor propriu-zise, iar sumele încasate din publicitate urmează să fie împărţite între creatori şi reţeaua socială. Twitter nu a oferit informaţii cu privire la modalitatea exactă în care se va face acest lucru afirmând doar că propunerea cu care vine este una dintre cele mai bune din acest sector.

Realizatorii clipurilor video care doresc să ia parte la acest program nu vor fi obligaţi să îşi publice creaţiile numai pe Twitter.

Twitter se află sub o presiune din ce în ce mai mare din partea investitorilor de a-şi îmbunătăţi atractivitatea şi de a-şi lărgi audienţa care stagnează de mai multe trimestre - la finalul lunii iunie, reţeaua socială avea 313 milioane de abonaţi, cu numai 3 milioane mai mult decât în trimestrul anterior, mai arată sursa citată. AGERPRES

×