x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ultima nebunie de la Nokia: telefonul HumanForm ştie şi starea sufletească a utilizatorului (VIDEO)

Ultima nebunie de la Nokia: telefonul HumanForm ştie şi starea sufletească a utilizatorului (VIDEO)

de Marina Constantinoiu    |    21 Noi 2011   •   12:50
Ultima nebunie de la Nokia: telefonul HumanForm ştie şi starea sufletească a utilizatorului (VIDEO)

Finlandezii de la Nokia au prezentat o nebunie a creatiei si tehnicii, un prototip de telefon mobil absolut uluitor si futurist: Nokia HumanForm. Prototipul, care se bazeaza mult pe nanotehnologie, a fost prezentat cu ocazia ultimului salon Nokia World, relateaza www.maxisciences.com

In mod cert, designul aparatului nu seamana cu nimic cunoscut. Telefonul este oval si in totalitate tactil si flexibil. In plus, este sensibil la toate miscarile utilizatorului, numai ca tot ceea ce se poate realiza acum cu telefonul va schimba cutumele: pentru a efectua un zoom, de exemplu, este suficient sa pliezi aparatul. Pentru ca terminalul se poate rasuci, indoi si intinde pentru diverse functii pe care pana acum eram obisnuiti sa le efectuam tastand sau miscand degetele pe ecranele tactile. In plus, telefonul este capabil sa detecteze starea utilizatorului sau a interlocutorului, permitand inclusiv comunicarea nonverbala.

Acest telefon mobil – care, repet, se afla inca in stadiul de concept – este o avanpremiera pentru ceea ce ar putea deveni noile mijloace in materie de comunicare. Urmariti o prezentare video a prototipului si va veti lamuri despre ce este vorba.

×