x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un miliard de oameni nu se va conecta la Web prin intermediul PC-urilor

Un miliard de oameni nu se va conecta la Web prin intermediul PC-urilor

06 Ian 2010   •   00:00

Poziţia Intel în domeniul soluţiilor de accesare a Internetului prin PC-uri ar putea fi afectată în 2010 de orientarea utilizatorilor spre telefoanele mobile, tablet PC-uri, cititoare electronice şi laptopuri ieftine.



Qualcomm, Marvell Technology şi Freescale Semiconductor se află printre producătorii de cipuri care prezintă în această săptămână noi echipamente care permit accesarea Internetului, la Târgul electronicelor de consum din Las Vegas (CES 2010).

Obiectivul acestor companii este să convingă utilizatorii să folosească alte soluţii de conectare online, pe lângă PC-urile prevăzute în proporţie de 80% cu cipuri Intel.
"Următorul miliard de utilizatori care se vor conecta la Web nu o vor face prin intermediul PC-urilor. Va exista o multitudine de echipamente", a declarat Henri Richard, director de vânzări la compania Freescale, citat de Bloomberg.

Până în 2013, numărul telefoanelor utilizate regulat pentru accesul la Web va depăşi pentru prima oară un miliard, fiind de cinci ori mai mare faţă de anul 2006, potrivit firmei de cercetare de piata IDC.

În aceeaşi perioadă, numărul PC-urilor conectate la Internet va creşte la 1,6 miliarde, de la 754 milioane.





×
Subiecte în articol: redactie