x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Unu, doi ,trei! - Hacker-ul român a spart şi site-ul Symantec

Unu, doi ,trei! - Hacker-ul român a spart şi site-ul Symantec

20 Feb 2009   •   00:00

"Unu",  hacker-ul roman şi-a adăugat în lista "trofeelor", după site-urile Kaspersky şi BitDefender, şi pe cel al Symantec.



Hacker-ul susţine că o vulnerabilitate de securitate a unei secţiuni a site-ului Symantec - producătorul Norton Antivirus - unde partenerii acestuia pot descărca materiale de marketing, i-a permis accesul la baze de date confidenţiale.

După atac, Symantesc a modificat secţiunea menţionată declarând câ schimbarea nu ar fi avut la bază considerente de securitate, şi că bug-ul semnalat de hacker nu putea fi exploatat astfel încât să poată fi obţinut accesul la baza de date.

"Unu" susţine că a putut trecut şi de sistemul de securitate al site-ului cotidianului International Herald Tribune. Un parametru nesecurizat din SQL a fost calea ce l-a condus spre un tabel cu parole a 161 de persoane care lucreaza sau colaboreaza cu publicatia, susţine darkreading.com. International Herald Tribune informează că erorile au fost rezolvate, admiţând că a existat posibilitatea ca unele date confidenţiale să fi fost expuse.

×
Subiecte în articol: IT