x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Unul din doi români utilizează un terminal mobil atunci când se află în compania altor persoane (studiu)

Unul din doi români utilizează un terminal mobil atunci când se află în compania altor persoane (studiu)

23 Feb 2016   •   16:14
Unul din doi români utilizează un terminal mobil atunci când se află în compania altor persoane (studiu)
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Unul din doi români utilizează telefonul mobil, laptopul sau tableta atunci când se află în compania altor persoane, reiese dintr-un studiu de specialitate, dat publicităţii marţi.

Potrivit sursei citate, pentru 44% dintre respondenţi activităţile zilnice depind în mare măsură de utilizarea device-urilor mobile, aceştia având în topul preferinţelor online zilnice conversaţiile cu prietenii, accesarea site-urilor de ştiri şi desfăşurarea activităţilor profesionale.

De asemenea, studiul a evidenţiat faptul că 9 din 10 români cred că, în prezent, oamenii poartă conversaţii faţă în faţă mai puţin decât în urmă cu 10 ani.

'Acest lucru poate părea firesc, însă 1 din 2 români declară că se simte vinovat atunci când stă mai mult timp conectat la device-urile mobile decât atunci când petrece timp împreună cu cineva drag în offline. Astfel, 85% declară că ar trebui să acorde mai mult timp de calitate comunicării neîntrerupte de device-urile mobile', menţionează realizatorii studiului.

Cercetarea realizată de iVox s-a derulat în perioada 8 - 10 februarie 2016, pe un eşantion de 1.653 de respondenţi, la nivel naţional, fiind reprezentativă pentru populaţia adultă, cu vârste cuprinse între 18 ţi 55 de ani. AGERPRES

×