x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Utilizatorii ar putea alege operatorul pentru iPhone

Utilizatorii ar putea alege operatorul pentru iPhone

17 Ian 2008   •   00:00

17:15 • Determinarea legalităţii clauzelor care restricţionează folosirea iPhone-ului numai în reţelele anumitor operatori va cădea în sarcina tribunalelor din ţările în care acest dispozitiv va fi comercializat.



Determinarea legalităţii clauzelor care restricţionează folosirea iPhone-ului numai în reţelele anumitor operatori va cădea în sarcina tribunalelor din ţările în care acest dispozitiv va fi comercializat.

Comisarul european pentru protecţia consumatorului, Meglena Kuneva, a declarat că termenii contractuali care limitează libertatea consumatorilor de a-şi alege un operator de telecomunicaţii pentru iPhone ar putea fi considerată de tribunalele naţionale ca incorectă.

Comisarul european a făcut în acest sens referire la Directiva Termenilor Contractuali Incorecţi a Uniunii Europene, care are ca scop evitarea unor dezechilibre semnificative între drepturile şi obligaţiile consumatorilor şi ale vânzătorilor. În interviul acordat agenţiei de presă Belga, citat de Belgium iPhone, comunicatatea francofonă a iPhone-ului în Belgia, Kuneva s-a declarat rezervată în privinţa eventualităţii unei acţiuni directe din partea Comisiei Europene pe marginea acestui subiect.  

×
Subiecte în articol: IT