x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vimpelcom ţinteşte operatorii Wind şi Orascom

Vimpelcom ţinteşte operatorii Wind şi Orascom

13 Aug 2010   •   00:00

Grupul de telecomunicaţii ruso-ucrainean Vimpelcom negociază preluarea Wind, al treilea mare operator de telefonie mobilă din Italia, şi o participaţie de 51% la compania egipteană Orascom, de la magnatul Naguib Sawiris, au declarat două surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Achiziţia va marca o extindere majoră a operaţiunilor, în Asia, Europa şi Africa de Nord, a grupului Vimpelcom, format la începutul acestui an prin fuziunea Vimpelcom, al doilea mare operator de telefonie mobilă din Rusia, cu compania ucraineană Kivstar.

"Tranzacţiile sugerează dublarea veniturilor Vimpelcom şi transformarea grupului într-un real jucător internaţional, cu expunere geografică diversificată", potrivit analiştilor de la UniCredit Securities.

Conform unor surse bancare, tranzacţia a cărei valoare ar putea fi de 6,5 miliarde de dolari ar reprezenta o soluţie prin care Orascom Telecom să obţină capital, după ce nu a reuşit să vândă o divizie din Algeria din cauza opoziţiei guvernului din această ţară.

×
Subiecte în articol: telecom