x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vodafone România primeşte 45 de milioane lire sterline din vânzarea Verizon Wireless

Vodafone România primeşte 45 de milioane lire sterline din vânzarea Verizon Wireless

de Alexandru Radescu    |    03 Dec 2013   •   16:13
 Vodafone România primeşte 45 de milioane lire sterline din vânzarea Verizon Wireless

Din cele 84 de miliarde de lire sterline (130 miliarde dolari), rezultate de pe urma vânzării participaţiei la compania americană Verizon Wireless (45%), “felia” atribuită filialei din România se ridică la suma de 45 de milioane de lire sterline, a anunţat azi directorul executiv Vodafone România, Inaki Berroeta. Suma va fi investită în dezvoltarea reţelei 4G, pe perioada 2014-2016, un plan de business gândit pentru toate filialele de pe glob ale gigantului telecom.

 "Vom investi mai mult decât în mod obişnuit în ultimii ani. Vom majora investiţiile în reţeaua de magazine şi vom accelera dezvoltarea reţelei 4G. De asemenea, vom continua investiţiile în reţelele de fibră optică", a afirmat Berroeta în cadrul unei eveniment organizat de operator.

Sub titulatura “Project Spring” se derulează planul Vodafone de investiţii în dezvoltarea reţelei, fiind vizată în special piaţa europeană. Iar din vânzarea Verizon Wireless, suma direcţionată către “Project Spring” este de 6 miliarde de lire sterline, pentru perioada de doi ani.

Grupul britanic a promis să distribuie acţionarilor 71% din banii încasaţi. Acţionarii vor primi atât bani, cât şi titluri la Verizon Communications, partenerul din compania telecom americană. Echipa de conducere a grupului britanic Vodafone va încasa 56 milioane de lire sterline (90,6 milioane de dolari) la finalizarea vânzării paticipaţiei. Directorul general al Vodafone va primi peste 10 milioane de lire, sumă apropiată de salariul primit anul trecut, de 11 milioane de lire.



 

 

 



 

×