x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget VoIP - Telefonia merge bine pe net

VoIP - Telefonia merge bine pe net

de Alexandru Radescu    |    02 Mai 2006   •   00:00
VoIP - Telefonia merge bine pe net

Compania care a revolutionat telefonia, prin serviciul de telefonie prin internet Skype Technologies, a anuntat peste 100 milioane de utilizatori. La sase luni dupa preluarea companiei de catre eBay, Skype aproape ca si-a dublat numarul de utilizatori.

Serviciul de telefonie prin internet (VoIP) Skype a fost lansat in 2003 de un finlandez care era deja faimos prin programul de file-sharing Kazaa, Niklas Zennstrom.

In doi ani, serviciile Skype devenisera atat de populare si profitabile (in ciuda faptului ca o parte din apeluri sunt gratis), incat au fost achizitionate de gigantul eBay pentru suma de 2,6 miliarde de dolari.

CRESTERE EXPLOZIVA. In prezent, numarul de utilizatori a depasit pragul de 100 de milioane, potrivit unui comunicat din partea companiei. Aceasta suma reprezinta aproape o dublare a numarului de abonati, fata de luna septembrie din 2005, cand a fost cumparat de eBay. Uriasul succes al telefoniei prin internet a provocat numeroase companii, principalii competitori pentru Skype fiind Yahoo, AOL sau Google.

PIATA. Telefonia VoIP creste langa cea fixa si cea mobila

COOPERARE CU CENZURA. Recent, Niklas Zennstrom, CEO Skype Technologies, a recunoscut ca partenerul chinez al companiei filtreaza mesajele text pentru a "respecta" legislatia din China. Zennstrom a declarat ca Tom Online (portal de internet chinez) cenzureaza mesajele pentru a filtra termeni precum "Falun Gong" sau "Dalai Lama".

"Este o practica a tuturor companiilor care opereza pe aceasta piata", a spus intr-un interviu Niklas Zennstrom. Si companii precum Yahoo sau Google au acceptat sa "colaboreze" cu regimul de la Beijing.
×
Subiecte în articol: IT