x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Yahoo! Japonia vrea să folosească Google

Yahoo! Japonia vrea să folosească Google

27 Iul 2010   •   00:00

Yahoo! Japonia vrea să folosească motorul de căutare al Google, spre deosebire de grupul partener Yahoo!, care colaborează cu Microsoft, potrivit Reuters.



Yahoo! Japan utilizează în prezent tehnologia de căutare pe Internet a Yahoo! şi dacă se va alia cu Google va putea controla cea mai mare parte a pieţei de căutare online din Japonia.

Adoptarea motorului de căutare al Google ar putea face parte dintr-o colaborare mai largă, notează portalul All Things Digital.

Yahoo! a semnat în iulie 2009 un acord pe zece ani de colaborare cu Microsoft, prin care intenţionează să economisească sute de milioane de dolari. Astfel, grupul a lăsat în seama Microsoft sarcinile de indexare a căutărilor pe Internet, concentrându-se, în schimb, pe îmbunătăţirea serviciilor de căutare.

Yahoo! deţine puţin peste o treime din Yahoo! Japonia şi este al doilea cel mai mare acţionar al companiei. Grupul a încercat să se alieze cu Google, înainte de a încheia întelegerea cu Microsoft, însă a renunţat la acest plan din cauza opoziţiei Guvernului SUA.

×
Subiecte în articol: IT