x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal În urma destinului

În urma destinului

de Romulus Popescu    |    21 Apr 2012   •   21:00
În urma destinului

Cand adormim stingem lumina vazuta si o aprindem pe cea nevazuta. Intrerupem comunicarea cu lumea materiala si stabilim contactul cu cea de dincolo, independenta de spatiu si timp. Unii dintre noi privesc catre lumina nevazuta si o vad. Cu totii primim semnale ca aceasta exista, insa multi nu le iau in considerare. Unele dintre informatiile primite, prin comunicare in timpul somnului, au un caracter premonitoriu sau retrocognitiv. Majoritatea au o importanta individuala, dar exista destule care intereseaza comunitatea chiar pana la nivel global.

Arhiducele Frantz Ferdinand de Habzburg (1863-1914), al Austriei, succesor la tronul Imperiului Austro-Ungar din anul 1889, a fost asasinat in urma unui atentat produs la Sarajevo in data de 28.06.1914. Acesta a constituit, de fapt, si pretextul declansarii Primului Razboi Mondial, in august 1914. Cu cateva ore inaintea producerii atentatului, episcopul Joseph Lanyi, fost preceptor al arhiducelui, a avut un cosmar infiorator. Acesta a povestit ca in dimineata zilei de 28 iunie 1914: "Visam ca ma deplasam in biroul meu pentru a citi corespondenta de dimineata. Deasupra maldarului de scrisori se afla una cu margini si timbru negre care avea blazonul arhiducelui, al carui scris l-am recunoscut. In partea de sus a scrisorii am vazut, pe un fond albastru asemanator cu cel al cartilor postale ilustrate, imaginea unei strazi si a unei stradute adiacente. Altetele Lor se aflau intr-un automobil, iar in fata lor se afla un general.

Langa sofer statea un ofiter, iar ambele parti ale strazii gemeau de lume. Din multime au iesit, dintr-o data, doi tineri si au deschis focul asupra Altetelor Lor. Iata in continuare continutul scrisorii: «Excelenta si dragul meu doctor Lanyi, trebuie sa va informez ca sotia mea si cu mine am fost victimele unui asasinat politic. Ne incredintam rugaciunilor dumneavoastra. Salutari cordiale din partea Arhiducelui dumneavoastra Frantz, Sarajevo, 28 iunie, ora 3:15 dimineata»". Episcopul relateaza apoi: "Tremurand si cu lacrimi in ochi am sarit din pat si m-am uitat la ceas si arata ora 3:15. M-am asezat la birou pentru a relata in scris ce-am citit si am vazut in vis. In timp ce faceam acest lucru, am reprodus anumite forme ale grafiei Arhiducelui. La ora 5:45, servitorul meu a intrat si m-a vazut pe scaun, foarte palid si rugandu-ma. M-a intrebat daca ma simt rau, iar eu i-am spus: «Cheam-o pe mama si pe invitatul nostru. Voi tine o misa pentru Altetele Lor, caci am avut un vis ingrozitor».

Mama mea si invitatul nostru au sosit la 6;45. In prezenta acestui invitat si a servitorului nostru, i-am povestit mamei mele visul care l-am avut. Am mers apoi la capela noastra. Mi-am petrecut toata dimineata plin de ingrijorare si de temeri. La ora 15:30, o telegrama ne-a adus vestea asasinatului".

Atentatul s-a produs la ora 11 si au fost asasinati Frantz Ferdinand si sotia sa, Sophie, de catre studentul sarb Gavrilo Princip, in varsta de 19 ani, membru al Organizatiei Tanara Bosnie. Un altul, pe nume Cabrionovic, a aruncat o bomba spre automobilul arhiducelui, care a explodat langa masina.

In visul episcopului apar multe detalii identice cu cele din atentatul real, dar si cateva diferite. Cand teroristul a tras asupra arhiducelui si a sotiei sale, ofiterul nu statea langa sofer, ci se afla, cu atentia marita, pe scara automobilului, caci cu putin timp inainte avusese loc atentatul cu bomba.

In cel de-al doilea razboi mondial, unii dintre marii lideri politici care au participat expusi pericolelor au fost salvati din momentele periculoase in care puteau sa-si piarda viata, parca de-o mana nevazuta. Printre acestia se afla generalii de Gaulle si Patton, Churchill. Din acest punct de vedere insa, campionul a fost de departe dictatorul Hitler, care a reusit sa scape cu viata din cele 42 de atentate cunoscute, puse la cale impotriva lui. Nu unu, nu doua, nu zece, ci patruzeci si doua. Este incredibil cum a putut scapa cu viata din atatea. Norocul, in asemenea situatii-limita, l-a urmarit inca din primul razboi mondial. Atunci, in anul 1916, intr-o dimineata se odihnea in transeele de langa Somme.

Dintr-o data s-a trezit din somn brusc, speriat. Visase ca a fost ranit si ingropat sub un val de pamant. Era liniste in jur. A iesit din transee, fiind expus tirului armatei franceze. Dintr-o data o scanteie urmata de o explozie puternica l-a aruncat la pamant. Apoi, cand a incercat sa se intoarca la adapostul pe care il parasise, a observat ca peste el cazuze un obuz care i-a ingropat de vii pe toti cei din plutonul sau. Visul sau si reactia sa dupa acesta au facut sa fie singurul supravietuitor.

Un atentat impotriva lui, care ar fi putut opri al doilea razboi mondial, a fost pe data de 8 noiembrie, pus la cale de un tamplar pe nume Georg Elser. Acesta planuise lovitura inca din toamna anului 1938. Hitler trebuia sa tina o cuvantare intr-una dintre cele mai mari berarii din Germania, Bürgerbräkeller, aflata in München, in amintirea puciului hitlerist din 1923. Elser a izbutit sa se strecoare in sala unde urma sa aiba loc ceremonia, pentru a amplasa explozibilul cu amorsa de siguranta, dupa o noapte intreaga de lucru. Era in noaptea de 2-3 noiembrie. Ceasul era programat sa declanseze explozia pentru seara de 8 noiembrie, la ora 21:20. Desi era un eveniment de o importanta majora pentru dictatura sa, Hitler a scurtat discursul, pregatindu-se sa plece la Berlin, parasind beraria la 21:07. Explozia produsa dupa 13 minute a distrus totul, nu numai in zona in care se aflase Hitler in timpul discursului, ci intregul tavan al salii. Atentatul a a provocat opt morti si 60 de raniti. Elser a fost anchetat de Gestapo pe cand incerca sa treaca in Elvetia, din cauza continutului suspect al gentii sale.

Dupa interogatorii isi recunoaste fapta si declara ca a pus la cale atentatul pentru netezirea drumului de pace in Europa. Ulterior a fost executat. Atentatul din 20 iulie 1944 a fost punctul culminant al actiunilor rezistentei germane, care incercase de mai multe ori, fara succes, sa rastoarne regimul nazist. Pionul principal al complotului a fost colonelul Claus von Stauffenberg, membru al Statului Major al Armatei de Rezerva. Atentatul a fost amanat de cateva ori pentru a-i prinde laolalta, in vederea asasinarii, pe Hitler, Himler si Göring. Operatiunea se numea Walküre. Intr-un final, Stanffenberg a activat detonatorul plasat in masa de explozibil, aflata intr-o geanta. A intrat in sala de conferinte si a pus geanta sub masa in jurul careia se adunase Hitler impreuna cu vreo 20 de ofiteri. Dupa 10 minute, Stanffenberg a parasit sala. La ora 12:40, explozia bombei a produs demolarea unei mari parti a salii. Hitler a supravietuit, avand numai cateva rani superficiale. Esecul complotului a dus la arestarea a peste 5.000 de persoane si la executarea a aproximativ 200 dintre ei.

Ce fel de protectie supranaturala a avut Hitler sa poata scapa din atatea atentate si cum a fost asasinat Arhiducele Frantz Ferdinand doar in urma unui singur atentat? Probabil ca a fost programat ca omenirea sa treaca prin cele doua conflagratii mondiale.

×
Subiecte în articol: paranormal