x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Adriana Stoica, inspector școlar general ISJ Ilfov: "La nivelul județului există 11 clase de învățământ dual"

Adriana Stoica, inspector școlar general ISJ Ilfov: "La nivelul județului există 11 clase de învățământ dual"

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   16:00
Adriana Stoica, inspector școlar general ISJ Ilfov: "La nivelul județului există 11 clase de învățământ dual"

În județul Ilfov există, în prezent, 11 clase de învățământ dual, spune prof. Adriana Stoica, inspector școlar general ISJ Ilfov, la Conferința Națională “Învățăm cu folos, lecții de succes în educație din Ilfov”, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul, prin platforma România Inteligentă.

Inspectoratul Județean Ilfov derulează un proiect comun cu Capitala în privința învățământului dual. 

"Există un parteneriat  între ISJ Ilfov și ISB, între CJ Ilfov și Primăria București. Ne dorim ca în felul acesta numărul de clase din învățământul dual în județul Ilfov să crească. Avem 11 clase de învățământ dual la nivelul județului, mă refefer la anii I, II și III de studiu, iar pentru anul școlar următor propunem 12 clase de învățământ dual. În afară de aceste clase de învățământ, ne propunem și 11 clase de învățământ profesional. Sunt licee tehnologice în județul Ilfov care au devenit și branduri.

De exemplu, dacă vreau să fac o școală învățământ dual sau pe calificarea mecanică-auto știu că trebuie să merg la Liceul Pamfil Șeicaru din Ciorogârla. Dacă vreau să mă înscriu la școala duală pe domeniul agricultură și servicii știu că pot să merg la Liceul Cezar Nicolau din Brănești. Unele unități de învățământ, ca licee vocaționale, au devneit branduri. Dacă mă refer la un liceu vocațional, mă refer la un liceu cu profil sportiv Helmut Ducadam din Clinceni. Avem puține licee în județul Ilfov, sunt 17 licee. Dacă facem comparație cu învățământul privat, suntem pe locul doi după București. Avem 80 de unități de învățământ privat care au 5 licee, amplasate toate în Voluntari. Aici avem 30 de unități de învățământ privat", explică Adriana Stoica.

Tototodată, în toamnă vor fi inaugurate mai multe școli, grădinițe și crește în școli din Ilfov. 

"În toamnă vom inaugura 9 grădinițe, 5 creșe și 3 școli gimnaziale în localități care au nevoie efectiv de aceste unități pentru că altfel ar fi trebuit să învețe în 3 schimburi. Inaugurăm școli în Chiajna, Popești-Leordeni și Chitila. Fiecare are în jur de 30 de săli de clase, sală de sport, la Chitila cu tribune. Campusul de la Chiajna va avea și grădiniță. Majoritatea copiilor din Chiajna erau înscriși în școli din sectorul 6, Militari. Venim în întâmpinarea creșterii populației din județul Ilfov", precizează inspectorul școlar. 

De asemenea, IS Ilfov derulează mai multe proiecte, unele în parteneriat cu ISB, două pentru licee tehnologice "Practică pentru carieră de succes" și stagii de practică trans-disciplinare, 3 proiecte "A doua șansă", unde pot fi înscriși tineri care nu au absolvit 8 clase, între 14 - 64 de ani. Sunt înscrise 1.500 de persoane la aceste cursuri. 

 

×