x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Andrei Mihai, administrator public CJ Ilfov: „Avem proiecte de reducere a consumului de energie la clădirile publice”

Andrei Mihai, administrator public CJ Ilfov: „Avem proiecte de reducere a consumului de energie la clădirile publice”

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2023   •   19:00
Andrei Mihai, administrator public CJ Ilfov: „Avem proiecte de reducere a consumului de energie la clădirile publice”

Avem proiecte de reducere a consumului de energie la clădirile publice, spune Andrei Mihai, administrator public CJ Ilfov, la Conferința Națională “Viață bună pentru locuitorii Județului Ilfov, mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare”, organizată de cotidianul naţional Jurnalul și Antena 3 CNN, prin platforma România Inteligentă.

"Avem două inițiative. Suntem în pregătire cu proiectul pe care vrem să-l depunem la AFM. A fost un apel deschis anul trecut, urmează și în acest an să fie lansat un nou apel prin care se vor finanța proiecte de reducere a consumului de energie pentru autoritățile locale. Încercăm să îmbunătățim clădirea CJ prin montarea de panouri fotovoltaice deasupra clădirii, schimbarea instalației de climatizare, schimbarea instalației electrice, să punem leduri, etc. Suntem în pregătire cu acest proiect. Documentația este într-o fază finală. Imediat ce se deschide apelul de finanțare vom depune proiectul.

Pregătim un proiect poate mai important. La Ministerul Energiei, prin Fondul de modernizare, a fost lansat un apel și urmează să fie publicat oficial în lunile următoare, prin care vom pune la dispoziție un teren în zona Cernica, de 2-3 hectare, pe care vom instala panouri. Vrem să compensăm consumul de energie pentru toate clădirile CJ, inclusiv ale instituțiilor din subordinea CJ sau în coordonarea CJ. Vorbim de 10-11 clădiri. Instalăm panouri fotovoltaice în  zona respectivă, energia produsă se va descărca în rețea și vom compensa consumul de energie. Va fi o reducere foarte mare de costuri. Suntem în faza în care lucrăm la studiul de fezabilitate. 

Vor mai fi astfel de inițiative. Inclusiv programul regional va avea apeluri de finanțare pe partea de eficiență energetică, de la clădiri de locuințe până la clădirile instituțiilor publice", precizează Andrei Mihai. 

×