x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Cristian Bușoi: Important este să vedem o decizie politică de acordare a fondurilor pentru depistarea hepatitei

Cristian Bușoi: Important este să vedem o decizie politică de acordare a fondurilor pentru depistarea hepatitei

de Anastasia Paul    |    08 Dec 2022   •   09:40
Cristian Bușoi: Important este să vedem o decizie politică de acordare a fondurilor pentru depistarea hepatitei
Sursa foto: antena3CNN

Este nevoie ca politicienii să-și ia angajamente ferme de a acordarea fondurilor pentru prevenția și screeningul hepatitei, spune europarlamentarul Cristian Bușoi, la Conferinta “Hepatita C- calea spre vindecare”, parte a proiectului România Inteligentă, organizată de Antena3CNN și cotidianul Jurnalul.

"România a reușit să aibă un bun acces la tratamentul Interferon Free pentru pacienții cu hepatita C ciar înaintea unor țări mai bine organizate. Există însă multe alte lucruri pe care trebuie să le facem și la Bruxelles este o privire macro pentru că asta permit tratatele europene dar e o puternică susținere pentru toate acțiunile care să ducă la eradicarea hepatitelor, pentru acțiuni de prevenție și screening. Sper să folosim oportunitățile banilor europeni pentru screening", spune acesta.

Însă este nevoie ca politicienii să-și ia angajamente clare de a acorda fonduri pentru prevenția și screeningul hepatitei.

"Sunt anumite obstacole care trebuie trecute, important este să vedem o decizie politică clară. Important este să vedem un progres. Cred că pe tratamentul pentru hepatita B și C, România se află într-un evident progres în ultimii ani. Cu ajutorul banilor europeni, dar punând și noi resurse, și convingând Ministerul de Finanțe și decidenții politici că sunt necesare aceste resurse, să începem să fim mult mai pregătiți în ceea ce privește prevenția și screeningul. Și atunci avem un plan care se coordonează cu planul european", precizează europarlamentarul.

Conferința a fost transmisă live pe site-urile antena3.ro, jurnalul.ro si pe paginile de Facebook ale Antenei 3 CNN https://www.facebook.com/Antena3Oficial și Jurnalul https://www.facebook.com/jurnalulro , iar tronsoane ale dezbaterii vor fi preluate live pe postul TV Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: hepatita cristian busoi