x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă George Tuță, deputat PNL: Trebuie să avem o permanentă preocupare a optimizării administrației publice

George Tuță, deputat PNL: Trebuie să avem o permanentă preocupare a optimizării administrației publice

de Redacția Jurnalul    |    29 Apr 2023   •   21:20
George Tuță, deputat PNL: Trebuie să avem o permanentă preocupare a optimizării administrației publice

Trebuie să avem o permanentă preocupare a optimizării administrației publice, spune George Tuță, deputat PNL, la Conferinţa Naţională „Ilfov, județ inteligent – Digitalizare, Educație, Cercetare, Inovare”, din cadrul proiectului România Inteligentă, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul.

"Trebuie să avem o permanentă preocupare a optimizării administrației publice. Dacă am terminat cu digitalizarea nu înseamnă că se oprește aici. 

Ce măsori aia obții iar noi, în campania electorală, mereu am spus că județul Ilfov este județul în care să vrei să trăiești, să muncești și să te distrezi. Și indicatorii îi avem. La recensământ, în 10 ani, Ilfovul este primul din țară, cu 37% creșterea populației. Pe locul doi este Bistrița Năsăud cu 3%. În fiecare an mai apar 1000 de școlari în Ilfov. La toate lucrurile astea trebuie să răspunzi rapid. Și rapiditatea nu ți-o dă decât digitalizarea și informația.

Este un efort uriaș pe care îl face Consiliul Județean, și fiecare primărie în parte, pentru a transforma toată informația pe care o are o administrație publică în niște date pe care le poate utiliza în elaborarea unor strategii integrate. Nu există unitate administrativ-teritorială în Ilfov care să nu aibă o strategie sau proiecte de acest tip, integrate. Sunt inclusiv în Programul operațional regional 40% din bani alocați strict pe această dezvoltare urbană integrată a zonelor din București și din Ilfov. 

Ține de noi să măsurăm aceste date și să luăm acele decizii care sunt orientate către nevoile cetățeanului. Cred că asta este important. Nu sunt importante instituțiile pe care le avem, ci nevoile cetățeanului și noi, ca servanți publici, putem să facem mai simplu", afirmă deputatul.

Acesta atrage atenția asupra competențelor digitale pe care trebuie să le aibă atât funcționarii publici, cât și cetățenii.

"Noi am constituit la Pralament o comisie specială pentru automatizarea și viitorul muncii, și am avut o discuție aplicată cu reprezentanți din zona administrației publice din sănătate, mediul privat și mediul academic. Una dintre principalele probleme e că în sistemul public nu lucrează niciun bioinginer. Vorbim de digitalizarea acestor sisteme dar cine le va utiliza? Și ajungem la competențele digitale. Toate soluțiile pe care le vedem, funcționarii trebuie să le folosească, cetățenii să beneficieze. Dacă noi doar construim niște astfel de sisteme și ignorăm pregătirea oamenilor pe care îi avem în societate o să risipim banii", precizează George Țuță.

 

×