x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Mihai Chirică, primar Iași: "România nu a fost afectată de criza energetică deoarece industria nu a funcționat"

Mihai Chirică, primar Iași: "România nu a fost afectată de criza energetică deoarece industria nu a funcționat"

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2023   •   17:00
Mihai Chirică, primar Iași: "România nu a fost afectată de criza energetică deoarece industria nu a funcționat"

România nu a fost prea afectată de criza energetică din cauza nefuncționării industriei, spune Mihai Chirică, primarul municipiului Iaș, la Conferinţa Naţională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate", organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul, prin proiectul România Inteligentă.

Edilul spune că educația și sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru guvernanți dar și industria este grav afectată.

"Cred că va trebui să continuăm pe acest drum și administrația publică locală este obligată să-și facă din preocupările zilnice o prioritate din sănătate și educație. Prioritare rămân principiile care clădesc o națiune puternică, unde sănătatea și educația fac parte din principii. Cele mai mari investiții care s-au făcut în ultima perioadă în Iași, s-a făcut în educație și sănătate, la nivelul autorității publice locale. Celelalte să spunem că vor veni pe mobilitate urbană și poate pe reducerea impactului asupra mediului cu eficiența energetică. Dar cea mai mare parte s-a îndreptat spre sănătate și educație, și cred că sunt și cele mai văduvite domenii din ultimii 30 de ani.

Pe noi nu ne-a afectat foarte mult criza energetică pentru că nu aveam de ce să suferim, că nu aveam unde să consumăm. Deficitul de gaze naturale pe care l-am fi putut acumula dacă industria ar fi funcționat. E partea plină a paharului dintr-un mare gol. Dar educația și sănătatea, prin toate statisticile care s-au prezentat la nivel național, dar mai ales internațional, arată foarte clar că au nevoie de investiții permanente și de o atenție mare din partea autorităților de la orice rang", precizează edilul. 

×
Subiecte în articol: Mihai Chirica industrie criza energetica