x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, subliniază importanța digitalizării sistemului medical românesc. „Sistemul de sănătate beneficiază acum de 5 miliarde de euro din fonduri europene”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, subliniază importanța digitalizării sistemului medical românesc. „Sistemul de sănătate beneficiază acum de 5 miliarde de euro din fonduri europene”

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   13:00
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, subliniază importanța digitalizării sistemului medical românesc. „Sistemul de sănătate beneficiază acum de 5 miliarde de euro din fonduri europene”
Sursa foto: Antena 3 CNN

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a participat la conferința „Romanian Cyber Care Health – siguranță și încredere pentru pacienți”, unde a abordat subiectul digitalizării sistemului medical din România.

„Este pentru prima dată când România are la dispoziție atât de mulți bani. Sistemul de sănătate beneficiază acum de 5 miliarde de euro din fonduri europene, o sumă fără precedent. Din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), avem alocate 600 de milioane de euro pentru Ministerul Sănătății, destinați atât medicinei, cât și digitalizării. Toate unitățile medicale trebuie să aibă un sistem digital integrat”, a declarat Adrian Câciu.

Ministrul a subliniat necesitatea unui nou sistem digital integrat, având în vedere lipsa de compatibilitate dintre platformele existente ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. „Trebuie să avem un sistem complet nou, digital. Este o provocare care trebuie realizată până în 2026. Este foarte important că, pentru prima dată, toți actorii implicați doresc să colaboreze pentru a rezolva aceste probleme. Simt că toate părțile implicate vor să facă parte din acest proiect”, a adăugat Câciu.

Conferința, organizată de Asociația pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate (AIEPS), Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București (UMFCD), are loc miercuri, 19 iunie 2024, la Palatul Patriarhiei, Sala Colloquium, în București. Evenimentul își propune să identifice soluții pentru implementarea Directivei NIS2 în sistemul de sănătate din România.

×