"In urmă cu 4 ani eram cel mai tânăr director de piață. Am început, cu colegii mei, să caut soluții pentru menținerea prezenței producătorilor agricoli în piețe, pentru creșterea încrederii clienților în produsele comercianților din piață. Ne-a ținut și pandemia un an și jumătate pe loc, dar ușor- ușor am reușit să găsim soluțiile pentru rezolvarea acestor probleme.
Dacă inițial am căutat să avem un instrument de control și de facturare în piețele administrate, odată ce am reulit să gestionăm electronic datele informatice, am trecut apoi către pasul de transparență și de prezentare a producătorilor agricoli. Așa cum fac și colegii mei, directori de piețe din țară, cu toții menținem prezența producătorilor agricoli în piață și încercăm să creștem numărul acestora prin măsurile pe care le-am pus în practică.
Ar trebui cumva, în momentul în care se eliberează atestatele de producător, să putem scădea din calitățile declarate în acestea. La atestatele de producător ne-am confruntat cu probleme în țară, sunt eliberate uneori din birouri, din primării, sunt trecute cantități supraestimate și noi permitem comercializarea roșiilor tot anul la piață de către un producător agricol. Știm că intervalul de producție și comercializare este unul relativ scurt dar neavând posibilitatea să scădem în timp real acele cantități, uneori permitem tot anul prezența acelor producători.
Prin filmele de prezentare am arătat că producători agricoli sunt serioși
Atestatele de producător sunt cele care ne sunt puse la dipoziție în momentul în care permitem accesul unui producător agricol în piață iar la Alexandria filmele de prezentare le-au realizat colegii mei din cadrul societății.
Am crescut gradul de transparență și am arătat producători agricoli ca fiind serioși, exact prin filmele de prezentare. În momentul când ne-am deplasat acolo și am făcut filmele respective, de fapt i-am certificat pe aceștia ca producători adevărați", explică acesta.