x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Petru Bogdan Cojocaru, prefect Iași: "Prin investiții sperăm să-i aducem acasă pe specialiștii care au plecat din țară"

Petru Bogdan Cojocaru, prefect Iași: "Prin investiții sperăm să-i aducem acasă pe specialiștii care au plecat din țară"

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   14:00
Petru Bogdan Cojocaru, prefect Iași: "Prin investiții sperăm să-i aducem acasă pe specialiștii care au plecat din țară"

Investițiile i-ar putea convinge pe specialiștii care au plecat în ultimii ani din țară să se întoarcă și să lucreze acasă, spune Petru Bogdan Cojocaru, prefectul municipiului Iași, la Conferinţa Naţională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate", organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul, prin proiectul România Inteligentă.

În următoarea perioadă, județul Iași va beneficia de investiții din ce în ce mai mari. Construcția spitalului regional de urgență va începe în luna septembrie și vor fi căutate cele mai bune soluții de finanțare pentru Spitalul Regional de Boli Cardiovasculare, spune prefectul, care precizează că trebuie ca specialiștii plecați peste hotare să fie convinși să se întoarcă și să lucreze acasă. 

"Iași-ul este populat de oameni inteligenți și, de la generație la generație, apar din ce în ce mai mulți oameni inteligenți. Prin aceste investiții sperăm să-i convingem, să-i aducem acasă pe cei care poate au plecat în ultimii ani din țară. Doar acest plan, dacă este foarte bine pus în aplicare, investind în infrastructură, în tot ce ține de echipamentele pe care au la dispoziție, îi convingem să vină acasă pe cei care au plecat. Iar pentru cei care au rămas acasă suntem obligați să creăm cele mai bune condiții și dotări, dar și salariile să fie acordate în funcție de munca pe care o prestează. 

Iași este un important centru univeresitar, și cred că acesta este principalul atu, și putem deveni un puternic centru regional, în așa fel încât prin serviciile pe care le oferă spitalele din municipiul și județul nostru să putem să deservim un număr cât mai mare de pacienți.

Avem resursă umană de calitate, și cred că este un element important, pentru că având resursă umană de calitate foarte ușor putem să dezvoltăm, important este să o ținem acasă, să nu plece peste hotare și să lucreze în alte țări", afirmă acesta. 

×
Subiecte în articol: sanatate iasi petru bogdan cojocaru