x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Premieră în România. O altfel de filarmonică în Sibiu. Are iluminat ecologic

Premieră în România. O altfel de filarmonică în Sibiu. Are iluminat ecologic

21 Ian 2022   •   10:28
Premieră în România. O altfel de filarmonică în Sibiu. Are iluminat ecologic
Sursa foto: Antena 3

Prima filarmonică "verde" din România se află la Sibiu. Investiția aparține Consiliului Județean Sibiu și se ridică la 90 de mii de lei. Becurile și neoanele filarmonicii din Sibiu au fost înlocuite cu LED-uri ce se dovedesc a fi nu doar mai performante, ci și mai ieftine pe termen lung.

"Acesta este un reflector vechi din cele pe care le am înlocuit. Este un reflector care are un consum de energie de până la 1.200 de watzi și care degaja și căldură. Toate aceste tipuri de reflectoare le-am înlocuit cu reflectoare pe bază de led, cu un consum semnificativ mai mic de energie, până în 100 de watzi.", a explicat Remus Rus, Directorul tehnic al Filarmonicii din Sibiu. 

În urma amenajărilor, consumul în scenă a scăzut cu 80%, iar factura pe vară a scăzut la jumătate. 

Avantajele nu sunt legate numai de costuri ci și de calitatea luminii de care au parte artiștii și publicul. Potrivit concertmaistrului Radu Marius Petru, noua lumină nu mai încălzește instrumentele și prin urmare racordajul este mai bun. Beneficii sunt și pentru ochii artiștilor, mai puțin solicitați în noul ambient iluminat ecologic.

 

Prima filarmonică "verde" din România se află la Sibiu. Are iluminat ecologic

×