x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Virgil Popescu precizează MOTIVELE facturilor uriașe la energie

Virgil Popescu precizează MOTIVELE facturilor uriașe la energie

29 Sep 2022   •   12:48
Virgil Popescu precizează MOTIVELE facturilor uriașe la energie

Motivele principale pentru care consumatorii au primit facturi uriașe la energie sunt explicate de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Conferința Națională “Rezerve de energie pentru iarnă și resurse de independență energetică” organizată de Antena 3 CNN, canalul de știri din România partener exclusiv al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul.

Problemele principale ale facturilor mari la energie au constat în emiterea lor greșită, prin neaplicarea compensării/plafonării, dar și în necitirea timp îndelungat a indexurilor.

"Au fost foarte multe facturi greșite, foarte multe citiri de contoare la diferență de un an, și aici este o problemă, practic aici s-a încălcat clar reglementarea. Nu poți să stai cu contoarele necitite un an, doi ani. Orice ar spune distribuitorii sau furnizorii, culpa este clar a acestora. Iar adaptarea softului, probabil că a durat mai mult. Ceea ce au greșit, după părerea mea atunci, este că au dat drumul la facturi fără să-și adapteze softurile, Și au creat o problemă în piață, o problemă reală clienților, și în special consumatorilor casnici, care s-au trezit cu facturi fără compensare, fără plafonare. Deci facturi care nu respectau legea", arată demnitarul. 

Puteți urmări aici Conferința integral

×
Subiecte în articol: facturi energie virgil popescu