Neobişnuit a început ziua de joi, 28 septembrie 1989, la ora 8:45 cu o şedinţă. Prezidată de Nicolae Ceauşescu, la săliţă, pe probleme de agricultură şi industrie alimentară. Şedinţa a ţinut aproape un ceas.
Putem presupune că n-au fost felicitaţi capii prezenţi ai agriculturii. Căci la finele săptămânii soţii Ceauşescu au ţinut să iasă "în teren". Ochiul stăpânului îngraşă vita - învăţaseră ei, de mici, acasă. "Neprecupeţind efortul", sâmbătă au vizitat pieţele Capitalei iar duminică au pornit-o în unităţi agricole din Ialomiţa.
După acea şedinţă, pentru cinci minute, la Cabinetul 2 a fost primit Silviu Curticeanu (ora 9:50-9:55). A urmat o nouă şedinţă la săliţă cu Nicolae Ceauşescu, care a cerut socoteală şi a trasat sarcini institutelor de cercetări din metalurgie (ora 10:10 - 10:45). În urmă cu două zile analizase organizarea şi modernizarea producţiei metalurgice
O scurtă repriză de convorbiri la Cabinetul 2: patru minute a fost reţinut ministrul Armatei, Vasile Milea, şi o jumătate de ceas, Ion Ursu (ora 11:16-11:50).
Pe "pasarelă", soţii Ceauşescu au vizionat apoi machetele "Operei" (ora 12:00-12:45)
Înainte de prânz, la Cabinetul 2 a fost primit Ion Teşu (ora 12:55 - 13:03). Inginerul agronom Teşu, după ce urcase până la rangul de ministru al Agriculturii (1981-1984), fusese trimis ambasador al României în Polonia. Avea ce informa la Bucureşti despre schimbările petrecute acolo şi victoriile Sindicatului Solidaritatea. Interesant de ştiut ar fi ce informări suplimentare i-a solicitat Elena Ceauşescu.
După amiază, Elena Ceauşescu a avut o lungă întrevedere cu Emil Bobu (ora 16:20-17). Vor fi comentat, oare, şi raportul lui Teşu despre Polonia? Căci pentru chestiunile curente de cadre s-au întins iarăşi până seara. De data aceasta, în şedinţa din săliţă, alături de Bobu şi Constantin Radu a fost chemat şi primul ministru Constantin Dăscălescu.
După consemnările agendei, ziua de lucru la Cabinetul 2 s-a încheiat la ora 19:10.
Citește pe Antena3.ro