Sâmbătă cu program de lucru redus. Cu excepţia Elenei Ceauşescu, la vârsta de 70 de ani împliniţi, nici o femeie din România nu mai merge zilnic la lucru.
La 10:15 l-a primit pe şeful protocolului V. Nicolcioiu. Au urmat Constantin Olteanu, Constantin Mitea şi Emil Bobu. După jumătate de ceas cu Bobu în Cabinet, altă şedinţă pe probleme de cadre (12:00-12:50). Au prezidat, sub conducerea ei, Tănase, Olteanu şi Bobu.
Soţii Emil şi Maria Bobu par a fi în ultima vreme cele mai apropiate persoane din anturajul "tovarăşilor". În fiecare seară sunt invitaţi şi "la club". Cuplul e singular şi-n unele asemănări cu familia Ceauşescu. Strungar în fier, Emil Bobu a lucrat în tinereţe la Atelierele CFR Nicolina din Iaşi. În 1949 a fost trimis, un an, la "şcoala juridică" din Iaşi. Simultan făcea aceeaşi şcoală – nou înfiinţată şi la Bucureşti pentru pregătirea cadrelor "noii justiţii populare" –, viitoarea sa soţie. Admisă pe baza a patru clase primare. Cu asemenea pregătire, Emil Bobu a fost numit consilier juridic principal în Ministerul Justiţiei, apoi procuror la Parchetul Militar Bucureşti şi procuror la Procuratura Generală a RPR (1950-1952). Cu patru clase şi anul de "şcoală juridică", Maria Bobu s-a instalat judecător. Amândoi au terminat apoi în mare viteză cursuri fără frecvenţă la Facultatea de Drept (ea în doi ani, el în trei). În 1989, Emil Bobu era secretar al CC al PCR (din 1982). Soţia, ministru al Justiţiei (din 1987). Nu se mai putea zice de-acum că singuri soţii Ceauşescu încălcaseră dispoziţiile partidului din anii ’60 de-a nu mai aproba soţi şi soţii în funcţii de vârf.
Citește pe Antena3.ro