Sediul Regionalei CF Bucureşti e situat în complexul de clădiri al Gării de Nord. Edificiul masiv, care formează "coronamentul" celei mai mari gări feroviare din ţară, se întinde pe două şi trei niveluri, cu lungi coridoare, cuprinzând un conglomerat uriaş de unităţi specifice activităţii feroviare, un angrenaj ce pulsează non-stop. Regionala oferă un cadru propice afirmării tinerilor a căror activitate fructuoasă este ilustrată şi de un loc I pe care organizaţia CTC îl deţine la nivelul sectorului şi Capitalei, în întrecerea utecistă în domeniul transporturilor şi telecomunicaţiilor de 4 ani consecutiv.
Atât Doiniţa Nicola, secretara comitetului UTC, cât şi ceilalţi membri ai comitetului, sunt prezenţi, în permanenţă, în primele rânduri ale întrecerii uteciste ce se desfăşoară în organizaţiile Regionalei şi care cuprinde tineri din sectoarele de instalaţii, reparaţii linii, căi ferate cu şine sudate, atelierul de proiectare, oficiul de calcul, expediţie-camionaj, autobază şi altele. Toate aceste aspecte creionează portretul colectiv al unei organizaţii de tineret fruntaşe, implicată concret în efortul remarcabil al miilor de oameni ai muncii, de nenumărate ori fruntaşă pe ramură în întrecerea socialistă şi, deci, le redăm în cele ce urmează cu adevarată mândrie revoluţionară.
În Atelierul de recondiţionat şine sudate se dă o nouă viaţă şinelor de cale ferată, pe a căror suprafaţă lucie de rulare bandajele roţilor au lăsat amprente vizibile. Tocmai aici, unde ochiul, format la măsurarea unor dimensiuni de ordinul micronilor, este pus la probe de înaltă acuitate şi perfectă apreciere, tineretul se remarcă printr-o calificare superioară, împletită cu un deosebit spirit de responsabilitate muncitorească, frumoase atribute înscrise şi pe cărţile de vizită ale lăcătuşilor Marian Petcu, Petru Petcu, Tudor Ionescu din generaţia lor. Până nu demult, o parte din piesele şi subansamblele necesare multor instalaţii şi automatizări feroviare se importau. Îmbinând elanul creator al tinerilor cu experienţa celor mai vârstnici, colectivul secţiei CT 3 a ajuns să producă astăzi piese egale, ca parametri şi ca fiabilitate, cu cele din import, demonstrând înalta capacitate a muncitorilor, tehnicienilor şi inginerilor feroviari Cecu Bucur şi George Dinu care şi-au legat numele de modul prin care CT 3 şi-a schimbat "din mers" sistemul de lucru, dar, mai ales, a produs mutaţii calitative în conştiinţa tinerilor situaţi pe primele locuri în întrecerea utecistă, parte integrantă a marii întreceri socialiste.
Desigur că tinerii îşi iubesc locul acela în care s-au format şi au cunoscut bucuriile împlinirii lor depline. E un sentiment firesc, am spune, şi căruia i se asociază atracţia magnetică a şantierului, locul în care munca se împleteşte cu romantismul revoluţionar, mereu viu, prin care tinerii se realizează, se împlinesc şi se definesc, ei, tinerii, la marea şcoală a muncii pentru ţară.
Pentru organizaţia de tineret din Regionala de Căi Ferate a devenit o tradiţie şi o mâdrie faptul că, în fiecare an, mulţi tineri fac dovada maturităţii lor politice şi profesionale, solicitând să lucreze pe diferite şantiere naţionale ale tineretului. Anul acesta, punctele fierbinţi unde tinerii feroviari bucureşteni au îmbrăcat nişte salopete cu ecusonul de brigadier, ducând mai departe această frumoasă tradiţie, sunt şantierele naţionale ale tineretului de la Centrala Termoelectrică Drobeta Turnu-Severin, Centrul Civic al Capitalei sau Amenajarea Complexă a Râului Argeş.
Sudorul Dănuţ Nistor, lăcătuşul mecanic Alexandru Simion şi alţi tineri din această organizaţie şi-au pus semnătura pe metalul şi betonul nemuritor al marilor obiective economice din ţara noastră. Unii vin, şi alţii pleacă pe şantier. O oarecare monotonie, parcă intrată în obişnuinţa vieţii profesionale este astăzi înlocuită cu realitatea aspră şi dreaptă a şantierului, cu superba încordare a muncii de brigadier.
Iată de ce, dezbătând şi aprofundând documentele programatice pentru Congresul al XIV-lea al partidului, amplu şi profund mobilizator program de gândire şi acţiune pentru comunişti, pentru tânăra generaţie, pentru întregul nostru popor, ei, tinerii, ce fac parte din harnicul detaşament al Regionalei CF Bucureşti, fac, prin fapta lor de zi cu zi, dovadă a ataşamentului lor neabătut la politica partidului şi statului nostru, a hotărârii de a face totul, de a nu precupeţi nici un efort pentru a-şi îndeplini în mod exemplar sarcinile ce le revin.
Mioara Negescu - Scînteia Tineretului, nr. 12.541/1989