x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Jurnalul zilei Mircea Rednic: "Şi eu am greşit la golul lui Vialli"

Mircea Rednic: "Şi eu am greşit la golul lui Vialli"

de Daniel Stan    |    02 Mar 2009   •   00:00

La începutul lunii martie, Dinamo Bucureşti a disputat prima manşă din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Cupelor, adversară fiind Sampdoria Genova. În tururile anterioare, Dinamo eliminase pe Kuusysi Lahti, din Finlanda, şi pe scoţienii de la Dundee United.



La formaţia italiană evoluau jucători celebri la vremea respectivă, cum ar fi portarul Pagliuca, Maninni, Vierchowod, Carboni, Luca Pelegrini, Dossena şi Vialli, toţi internaţionali, precum şi brazilianul Cerezo sau spaniolul Victor. Cu toate acestea, antrenorul "câinilor", Mircea Lucescu, îşi aminteşte că italienii s-au temut de această "dublă", în ciuda statutului de favorită. "Am avut un ghinion teribil în acele meciuri cu Sampdoria. Înainte de startul meciului de la Bucureşti, tehnicianul lor, celebrul Vujadin Boşkov,      tremura efectiv. Tribunele erau arhipline, dar, din păcate, s-a terminat 1-1, ei marcând în ultimul minut după o greşeală a lui Alexandru Nicolae. A fost un ghinion teribil, mai ales că, înainte de faza golului lor, Răducioiu putea face 2-0, însă şutul lui a fost scos de pe linia porţii", a rememorat "Il Luce".

Acesta a continuat: "Nu am avut ce să le reproşez băieţilor, au dat tot ce au putut. Dar eram convins că ratarea acestei calificări a dus la maturizarea unei generaţii de excepţie. La Dinamo se crease deja o mare echipă". În faţa a 18.000 de spectatori, dinamoviştii au dominat partida, beneficiind însă şi de eliminarea prematură a lui Dossena, în minutul 10, pentru un fault violent asupra lui Claudiu Vaişcovici, care avea să deschidă scorul din penalty, cinci minute mai târziu. Din acest moment, Pagliuca a făcut minuni în poartă, Sabău, Cămătaru sau Răducioiu irosind desprinderea, totul culminând cu amintitul gol egalizator al Sampdoriei, din minutul 90, înscris de Gianluca Vialli. Unul dintre titularii de atunci, Mircea Rednic, în prezent antrenorul lui Dinamo, nu îl acuză pe Alexandru Nicolae la golul primit în final: "Îmi amintesc perfect acel meci, de fapt, nu pot să-l uit, pentru că am greşit la gol.

Faza m-a surprins, mă aşteptam să degajeze Sandu Nicolae, iar după centrare eu şi Andone nu ne-am sincronizat şi Vialli a înscris. Şi acum regret, dacă eram mai atenţi, poate evitam golul şi sigur ne calificam. Oricum, calificarea am pierdut-o la Bucureşti, am avut foarte multe ocazii, am avut om în plus, ce mai, a fost vina noastră. Este păcat, Dinamo avea atunci o generaţie de excepţie, acea generaţie merita mai mult. Dar şi Sampdoria era o formaţie plină de vedete, nu-i mai amintesc decât pe Vialli, Cerezo, Victor, Dossena sau Pagliuca". La momentul respectiv, preşedinte al secţiei de fotbal era Vasile Ianul, care după meci i-a încurajat pe jucători. "La Dinamo nu se obişnuia ca după un meci care nu a ieşit aşa cum trebuie să fim muştruluiţi de conducători. Vasile Ianul, care era şeful secţiei de fotbal, nu ne-a spus decât că am avut neşansă şi că ne putem califica în retur. Era un om care a făcut foarte multe pentru jucători şi pentru oameni în general, dar, din păcate, nu a făcut nimic pentru el", a mai adăugat Mircea Rednic.

×