x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Bayern, triumf în Bundesliga

Bayern, triumf în Bundesliga

de Delia Gomoescu    |    10 Iun 2009   •   00:00
Bayern, triumf în Bundesliga
Sursa foto: Alexandra Winkler/Reuters

Sfârşitul sezonului 1988-1989 din Bundesliga a adus pentru Bayern München un nou titlu de campioană, al 11-lea la acel moment. Bavarezii au câştigat la pas cu un total de 50 de puncte, cu 5 mai multe decât contracandidata sa, FC Köln, în condiţiile în care pentru victorie erau acordate la acea vreme doar două puncte. A fost decisiv meciul direct dintre cele două rivale, disputat în etapa a 31-a, Bayern reuşind să câştige cu 3-1 pe terenul lui Köln.



Cu toate că aveau asigurat primul loc chiar înaintea etapei a 34-a, băieţii pregătiţi atunci de Jupp Heynckes au ţinut să facă spectacol în ultimul meci, mai ales că jucau pe Olympiastadion, în faţa a aproape 70.000 de suporteri. Bayern a învins cu 5-0, cu patru goluri marcate de Roland Wohlfahrt, care l-a egalat cu acest prilej pe Thomas Allofs (FC Köln) pe primul loc în clasamentul golgeterilor, ambii având în cont câte 17 reuşite.

Din postura de câştigătoare a campionatului, gruparea bavareză a obţinut un loc în sezonul următor al Cupei Campionilor. Următoarele clasate, FC Köln, Werder Bremen, Hamburg şi Stuttgart, s-au calificat pentru Cupa UEFA. Deşi a ocupat doar locul 7 în campionat, Borussia Dortmund şi-a câştigat dreptul de a evolua în Cupa Cupelor graţie victoriei din Cupa Germaniei. În finală, Borussia a învins cu 4-1 pe Werder Bremen. La sfârşitul sezonului au retrogradat Stuttgarter Kickers şi Hannover, în timp ce Eintracht Frankfurt a jucat şi a câştigat un meci de baraj pentru menţinerea în prima ligă cu ocupanta locului trei din divizia secundă, FC Saarbrucken.

În sezonul 1988-1989 al primei divizii vest-germane s-au marcat 838 de goluri. Scorul campionatului a fost de 6-0, înregistrat în două partide încheiate cu victoria gazdelor (Kaiserslautern - Stuttgarter Kickers şi Boru­ssia Dortmund - Eintracht Frankfurt), dar şi una în care au câştigat oaspeţii (Stuttgarter Kickers - Werder Bremen). În schimb, cele mai multe goluri într-un singur meci, 10, s-au înscris în Uerdingen - Hannover, scor 7-3. A fost penultimul sezon de Bundesliga la care au participat doar echipe din RFG. După reunificarea Germaniei, înce­pând cu 1991, în prima ligă au avut acces şi formaţiile din est.

×
Subiecte în articol: special