x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 23 iulie (Duminică)

Calendar 23 iulie (Duminică)

23 Iul 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 5:53, a apus la 20:51 ● Luna a răsărit la 23:09, a apus la 11:23 ● Sărbătoare creştină: Aducerea Moaştelor Sfântului Sfinţit Mu­cenic Foca; Sfinţii Mucenici Trofim şi Teofil; Duminica a V-a după Rusalii



S-a întâmplat la 23 iulie 1989
● În Egipt a fost marcată sâm­bă­tă Ziua naţională a ţării. La Universitatea din Cairo a avut loc o manifestare la care au fost pre­zenţi preşedintele Hosni Muba­rak, primul-ministru Atef Sedki, Mus­tafa Kamal Helmy, preşedintele Consiliului Consultativ (Shu­ra), alte oficialităţi egiptene.
● În consiliul de securitate al ONU au avut loc consultări cu pri­vire la situaţia creată în Cipru în urma incidentelor soldate cu vio­la­rea statului zonei-tampon care se­pa­ra capitala ţării. În cursul acestor in­cidente, un post al forţei de ob­servatori ai ONU din Cipru a fost dis­trus. Anterior, secretarul gene­ral al ONU, Javier Perez de Cuellar, şi-a exprimat preocuparea în le­gă­tu­ră cu situaţia creată şi a cerut celor do­uă părţi - ciprioţii greci şi ci­prio­ţii turci - să dea dovadă de reţinere.
● Extremiştii afgani au bombardat din nou cu rachete oraşul Kabul, transmitea agenţia TASS. În urma acelui atac, cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa. O rachetă a căzut în apropierea unei staţii de autobuz din centrul oraşului, unde se afla un mare număr de oameni.


Vremea
În ţară vremea a fost caldă, în deosebi în sudul ţării, mai ales în primele zile, iar cerul variabil. Au căzut ploi, cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină, pe arii relativ extinse în vestul, nordul, centrul şi nord-estul ţării, şi pe alocuri în celelalte zone, îndeosebi în partea a doua a intervalului şi după-amiază. Vântul a suflat slab până la mode­rat. Temperaturile minime au fost cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni, iar cele maxime între 24 şi 32 de grade, mai ridicate în primele zile în sud, până la 34 grade. Pe alocuri, la munte, la începutul intervalului, s-a produs ceaţă. În Bucureşti: vremea a fost caldă, cu cerul variabil. Au căzut ploi, cu caracter de aversă, îndeo­sebi în partea a doua a intervalului. Vânt slab până la moderat. Tempe­raturile minime au oscilat între 17 şi 20 de grade, iar maximele între 30 şi 34 de grade.


Tv 23 iulie 1989
● 11:30 Lumea copiilor
Suntem copiii Epocii de Aur. Documentar
Florile pionieriei - florile re­cunoş­tinţei. Program literar-mu­zical
Agenţia "Vacanţa" transmite! Ştiri, note, informaţii
Desene animate. Redactor Au­rela Tescaru
Telefilmoteca de ghiozdan
Fetiţa şi calul
Producţie a studiourilor din RD Germană
Premieră tv
Cu: Märtke Wellm, Wolfgang Winkler, Annette Roth, Hans Kle­ring, Ilse Voight, Harry Merkel
Regia Egon Schlegel
Episodul 3
● 12:25 Sub tricolor, la datorie!
Epoca inaugurată de Congresul al IX-lea al PCR - epoca unei noi şi strălucite doctrine privind apă­ra­rea naţională, rolul oştirii în am­plul proces de edificare a socie­tăţii socialiste şi comuniste pe pă­mân­tul României. Documentar
Omagiu ostăşesc patriei, partidului, comandantului suprem. Program literar-muzical
Redactor maior Valeriu Pricină
● 12:40 Viaţa satului
În întâmpinarea Congresului al XIV-lea al PCR - Congresul marilor victorii socialiste
De la prima cooperativă agricolă la înfăptuirea obiectivelor noii revoluţii agrare. Documentar
Actualitatea în agricultură
Noutăţi din ştiinţa şi practica agricolă
Redactor Gheorghe Verman
● 13:00 Telex
● 13:05 Album duminical
Mic concert de prânz cu o formaţie dirijată de naistul Radu Simion
Moment poetic. Interpretează actorii: Diana Gheorghian, Sorin Gheorghiu şi Florina Luican
Microrecital: Angela Similea
Desene animate
Oamenii şantierelor. Reportaj prilejuit de Ziua Constructorului
Redactor Maria Haineş
Cântă corul de copii al Radioteleviziunii
Pagini antologice din umorul româ­­nesc
Ilustrate muzicale din ţară
Cunună cu rod bogat. Melodii popu­lare
Telesport
Muzică uşoară cu: Alexandru Jula, Camelia Florescu, Ion Ul­meanu
Pagini muzicale în interpretarea pianistului Dragoş Nedelcu
Secvenţa telespectatorului
Redactorii ediţiei: Ovidiu Dumitru, Gh.E. Marian
● 15:00 Închiderea programului
● 19:00 Telejurnal
● 19:20 Cântarea României
Omagiul ţării, conducătorului iubit
Emisiune realizată în colaborare cu Con­siliul Culturii şi Educaţiei Socialis­te
● 20:25 Film artistic
Raliul
Producţie a Casei de Filme Trei
Cu: Diana Gheorghian, Constantin Diplan, Ştefan Sileanu, Mircea Başta, Monica Ghiuţă, Lucia Mu­re­şan, Eugeniu Ungureanu, Adrian Păduraru, George Oancea, Răzvan Popa
Scenariul Melania Chiriacescu-Constantiniu
Regia Mircea Drăgan
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CUMPĂRĂRI

● Cumpăr urgent maşină de spălat şi aspirator numai mărci deosebite, calorifer electric, sobă cu ardere completă, congelator 3 sertare, numai noi.
● Cumpăr parbriz faţă, spate, geamuri laterale Renault 16.
● Dacia nouă, prefer 1410, 5 viteze, elemente CN, casetofon, amplificator, egalizator, boxe mari, performanţe, toate auto, ceas bărbătesc marcă prestigiu.
● Minicalculator cu multiple programe, minicalculator simplu solar, Rotring din 2 în 2, minicasetofon cu căşti şi două casete, să fie noi.

CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU
● Întreprinderea de Sere Popeşti, cu sediu în Str. Intrarea Serelor nr. 2, Sector 4, Bucureşti, încadrează frigo­tehnişti în condiţiile Legii nr. 12/1971.
● Centrul de formare şi perfecţionare a cadrelor din industria hotelieră şi turism, cu sediul în Bd. Poligrafiei nr. 3, Sector 1, încadrează prin concurs un inginer profil instalaţii şi un maestru în arta culinară, specialitatea gastrotehnică. Încadrează de asemeni portar hotel şi telefoniste. Relaţii birou personal.
● Întreprinderea de fire şi ţesături din fire de sticlă, Bucureşti, cu se­diul în Str. Em. Bondăraş nr. 100, Sect. 6, încadrează paznici şi muncitori necalificaţi (bărbaţi) cu domiciliul stabil în Bucureşti. Relaţiile suplimentare se obţin la biroul perso­nal-înv. retribuire al întreprinderii. 
● Centrala Ind. Poligrafice, cu se­diul în Bucureşti, Str. Piaţa Scânteii nr.1, Sect. 1, încadrează prin concurs consilier juridic, revizori contabili, electrician şi paznici.
● Instituţie centrală cu sediul în Bucureşti, încadrează prin concurs, referent de specialitate. Condiţii: să fie absolvent al învăţământului superior (de preferinţă jurist), să cunoască limba rusă, vechime mi­nimum 4 ani în munca de specialitate.

VÂNZĂRI
● Convenabil, dormitor Magda, plapumă lână, îmbrăcăminte damă 44, bărbătească 52, diverse obiecte.
● Vând bicicletă Diamant de curse, Dacia 1310 autoturism, instalaţie completă creştere peşti exotici.
● Aragaze voiaj două ochiuri cu două butelii de 5 litri şi reductor, absolut noi şi filme color.

×
Subiecte în articol: special