x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 4 mai (joi)

Calendar 4 mai (joi)

04 Mai 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 6:02, a apus la 20:23 ● Luna a răsărit la 4:58, a apus la 19:30 ● Sărbătoare creştină: Sf. Mc. Pelaghia din Tars; Cuv. Ilarion; Cuviosul Valerian



S-a întâmplat la 4 mai 1989
● La Beijing a avut loc o adunare cu prilejul aniversării mişcării antiimperialiste şi antifeudale de la 4 mai 1918. A luat cuvântul Zhao Ziyang, secretar general al CC al PC Chinez.
● La sediul Naţiunilor Unite din New York s-a deschis sesiunea de primăvară a Consiliului Economic şi Social al ONU (ECOSOC), la care au participat reprezentanţii a 54 de ţări. Delegaţii la sesiune, care urma să se încheie la 26 mai, au aprobat ordinea de zi, ce cu­prin­dea probleme referitoare la dezvoltarea economico-socială a lumii.
● Primarul oraşului Hiroshima, Takesi Araki, a lansat un apel către toţi locuitorii Japoniei, pentru strângerea de fonduri în vederea refacerii "Casei atomice" - singurul monument al bombardamentului atomic din 1943 al oraşului. O singură clădire aflată în epicentrul exploziei a rămas în picioare. De aceea, s-a hotărât ca ea să fie protejată ca un monument pentru generaţiile viitoare, care să măr­turisească ororile primei explozii nucleare din istoria umanităţii.


Vremea
Vremea a fost răcoroasă, iar cerul temporar noros. Au căzut ploi mai ales sub formă de averse însoţite şi de descărcări electrice, pe alocuri în sud şi sud-estul ţării şi în zonele deluroase şi de munte şi izolate în restul teritoriului, îndeosebi după-amiaza.
Vântul a suflat slab până la mo­derat. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 14 şi 23 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade. Pe alocuri, în zonele joase, în cursul dimineţii s-a produs ceaţă.
La Bucureşti, vremea a fost răcoroasă. Cerul a fost temporar noros şi a plouat sub formă de aversă. Temperatura maximă s-a situat în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă a fost de 9 grade.
S-au creat condiţii de ceaţă slabă dimineaţa.


TV 4 mai 1989
● 19:00 Telejurnal
● 19:25 Agricultura - programe prioritare
Zootehnia - sector economic de bază, mereu în atenţia conducerilor unităţilor agricole
Redactor Radu Marian
● 19:45 File de glorioasă istorie
Permanenţe
Redactor Maria Preduţ
● 20:05 Laureaţi ai Festivalului naţional "Cântarea României"
Formaţii laureate ale Festivalului naţional "Cântarea României" din Sibiu, Constanţa, Bacău şi Vâlcea
Redactor Eugen Dumitru
● 20:40 Tribuna experienţei înaintate
Promotori ai noului
Redactor Maria Haineş
● 21:00 Film serial: Cei care nu dispar
Premieră pe ţară. Producţie a Televiziunii bulgare
Cu: Eljana Popova, Atanas Ata­na­sov, Peter Slavkov, Vera Delceva, Anna Petrova, Anton Karastoianov, Aneta Petrovska Regia Nedelcio Cernev Episodul 1
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Căutăm familie recent pensio­nari, de preferat fără obligaţii fami­liale, pentru îngrijire gospodărie şi menaj (20 km de Bucureşti). Aş­tep­tăm şi provincia.
● Întreprinderea pentru desfacerea cu ridicare a mărfurilor alimentare din import cu sediul în Str. Varşovia nr. 6, Sector 1, Bucureşti, încadrează de urgenţă portari (bărbaţi), pentru complexul de depozite din Str. Em. Bodnaraş nr. 82, Sector 6. Candidaţii trebuie să aibă stagiul militar sa­tisfăcut şi buletin de identitate în Bucureşti.
● Căutăm persoană ajutor menaj zilnic. Cartierul Drumul Taberei.
● Cooperativa "Meşteşugarul" Buf­tea încadrează mecanic între­ţi­nere, matriţar, electrician categoria 5-6, bărbaţi şi femei pentru activităţi în Bucureşti şi pe litoral. Pot fi pensionari.

VÂNZĂRI
● Vând apartament 2 camere, gaze, etaj 1, Floreasca.
● Vând aragaz, recamier, cuier, şifonier, toaletă, masă, scaune, ga­lerii, aspirator, maşină mică spălat, landou copii.
● Vând analizator foto color, tenso­metru, ramă electrică foto, ferăstrău Drujba 4, pompe submersibilă şi Aghidel maşină curăţat parchet.
● Vând stupi polulaţi şi cabană fixă.
● Vând garsonieră etaj 2, bloc patru etaje, Titan (metrou - Muncii), bicicletă Ukraina.

CUMPĂRĂRI
● Cumpăr fotoaparat depăşit, orice format, fără recondiţionări, perioade diverse; accesorii.
● Cumpăr ultracentral apartament confortabil, două camere şi dependinţe, etaje inferioare.
● Cumpăr magnetofon Akai GX aproape nou.

×
Subiecte în articol: special