x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special "Felicitări cordiale" de la Mihail Gorbaciov

"Felicitări cordiale" de la Mihail Gorbaciov

de Adela Cristina Teodorescu    |    26 Ian 2009   •   00:00

Cu ocazia zilei de naştere, Nicolae Ceauşescu a primit un mesaj de feli­citare şi de la omologul său sovietic, Mihail Gorbaciov.



Urările de sănătate şi fericire i-au fost transmise indirect, pe cale diplomatică, prin intermediul ambasadorului Uniunii Sovietice la Bucureşti, E.M. Tiajelnikov. Acesta a solicitat audienţă specială în acest scop. Mihail Gorbaciov, împreună cu preşedintele Prezidiului Sovietului Suprem al URSS şi ceilalţi membri ai Biroului Politic al CC al PCUS, i-au transmis, cu deosebită afecţiune, succese şi împliniri mai ales în acţiunile desfăşurate în fruntea partidului şi statului, activităţi care implicau o răspundere mare şi dăruire totală pentru poporul român.

Conform celor transmise de Tiajelnikov, Mihail Gobaciov se declara a fi încrezător în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor sovieto-române, fiind aparent convins de construirea unei viitoare relaţii de foarte bună prietenie între cele două popoare şi, mai ales, între partide. Nicolae Ceauşescu nu s-a sfiit să răspundă unor mesaje atât de prietenoase, întorcând un salut călduros, şi susţinând cu tărie aceeaşi dorinţă de dezvoltare mai puternică a popo­rului român în strânsă legătură cu cel sovietic.

×
Subiecte în articol: special