x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Parc sau... păşune?

Parc sau... păşune?

22 Iun 2009   •   00:00

Succesivele articole publicate în ziarul nostru pe aceeaşi mereu actua­lă temă a gospodăririi şi înfrumuseţării municipiului reşedinţă de judeţ n-au trecut neobservate de locuitorii Sibiului. Ba, dimpotrivă!



La redacţie ne-au sosit numeroase ecouri, cetăţeni de cele mai diferite vârste şi profesii, sincer animaţi de spirit civic, aducându-ne la cunoştinţă fapte şi întâmplări ori avansând pro­puneri constructive, născute dintr-o temeinică grijă faţă de localitatea în care trăiesc şi muncesc.

Ne-am oprit astăzi la scrisoarea cetăţeanului I.M. din Sibiu, care ne relatează, pe bună dreptate indignat, că zilele trecute s-a "războit" cu un cioban care-şi adusese turma (21 oi şi 15 miei) la păscut în... Parcul "Drapelul Roşu" de pe Strada 11 Iunie!? Din in­ves­tigaţiile întreprinse a rezultat că oile apar­ţin lui Ioan Păcuraru, responsabilul chioşcului de pe Calea Dum­bră­vii, tur­ma fiind "plimbată" şi pe zona verde de pe malurile Cibinului.

Ar fi de adăugat, pentru o mai co­rec­tă înţelegere a acestui afront adus eforturilor colective ce se depun pentru înfrumuseţarea Sibiului, că parcul res­pectiv a fost "toaletat" chiar în această pri­mă­va­ră şi că nimănui nu-i este permis să-l insalubrizeze sfidând cele mai elementare norme de etică cetăţenească. Şi pentru că, ne amintim, în acelaşi parc au fost "dirijate", anul trecut, vaci­le actualului proprietar al... oilor, recidiva acestuia trebuie sever şi tran­şant sancţionată! Nu de alta, dar tratat cu "înţelegere" şi de această dată ne putem aştepta să-i vedem animalele păscând, azi-mâine, în Parcul Astra sau pe zona verde din Piaţa Unirii...
Mircea Biţu - Tribuna Sibiului, nr. 9.888/1989


Întreprinderea "Vulturul" Comarnic trece de la o vreme printr-un amplu proces de modernizare a capacităţilor de producţie, concomitent cu construirea altora noi. Urmare a lucrărilor efectuate de constructorii de la ACI Ploieşti, s-au produs, pe alocuri, unele mişcări de teren, distrugând astfel, pe o anumită porţiune, conducta de canalizare aferentă blocurilor nr. 2 şi 3 din imediata vecinătate a amintitei întreprinderi. Datorită acestui fapt, apa menajeră se scurge din faţa blocurilor cu pricina, inundând terenurile din preajmă şi constituind un real focar de infecţie.

"În pofida repetatelor intervenţii făcute către conducerile punctului de lucru Comarnic al IGCL Sinaia şi GIGCL Prahova - se arată în scrisoarea trimisă la redacţie de Trandafir Beldica şi Nicolae Chiriţă, preşedintele şi, respectiv, vice­preşedintele asociaţiei de locatari bloc nr. 2 Comarnic - conducta n-a fost nici acum reparată, deşi această situaţie durează din... aprilie '88!".

Deplasându-ne la GIGCL Prahova, am constatat din discuţiile cu câţiva factori de răspundere de aici că acestora nu le era străină situaţia!

"Atunci, ce-aţi întreprins pentru rezolvarea ei?", am întrebat. Iată ce ne-a răspuns ing. Petru Ferdoschi, şeful compartimentului teh­nic, în subordinea căruia intră proble­ma în cauză: "Obligaţia refacerii ca­na­lizării deteriorate revedea, de fapt şi de drept, Întreprinderii «Vulturul» Comarnic şi ACI Ploieşti, noi luând măsuri de eva­cuare, prin vidanjare, a ape­lor uzate menajere de la cele două blo­curi. La insistenţele noastre, însă, ACI Ploieşti a reuşit să procure, în sfârşit, materialele necesare refacerii canalizării, lucrare care va fi executată de către specialiştii noştri de la IGCL Sinaia".
Să sperăm că aşa vor sta lucrurile.  De ce oare a fost nevoie să treacă, iată, mai bine de un an pentru o treabă ce s-ar fi putut face în două, cel mult trei săp­tă­mâ­ni?
C. Dumitru - Flamura Prahovei, nr. 7.682/1989

×
Subiecte în articol: special