x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Poluare sonoră şi comerţ ilicit în Parcul Obor din Capitală

Poluare sonoră şi comerţ ilicit în Parcul Obor din Capitală

29 Iul 2009   •   00:00



Asociaţiile de locatari ale blocurilor P-36 A, P-36, P-27 şi P-38 din Bucureşti, Str. Chiristigiilor nr 2-8, Sectorul 2, ne sem­­nalează că în această zonă cu o mare densitate a populaţiei există păr­culeţul Bucur-Obor, singurul spa­ţiu verde care oferea o oarecare li­nişte şi aer mai curat mamelor ce îşi sco­teau co­piii la plimbare.

Spunem "ofe­rea o oarecare linişte" pentru că aici şi-au găsit loc, de la un timp, tot felul de jo­curi de agre­ment, căluşei etc., do­tate cu difuzoare puternice, care al­că­tuiesc o permanentă sursă de poluare so­noră. Mai rău e că în acelaşi spaţiu des­tul de restrâns mişună în voie o mul­ţime de inşi dubioşi, care practică un comerţ ilicit. Colac peste pupăză, au în­ceput şi lu­crările de amenajare a unei barăci me­talice care se zice că ar a­dă­posti o ba­terie de jocuri mecanice, apar­­ţinând, cică, unor... "antreprenori par­ticulari".


Nereuşind să dea de arhiva Şcolii profesionale metalurgice Giurgiu, şcoală pe care a absolvit-o în urmă cu mai bine de 30 de ani, Teleaşcă Petre din Roşiori de Vede, judeţul Teleorman s-a adresat redacţiei noastre. Prin bunăvoinţa Arhivelor Statului, judeţul Giurgiu, aflăm nu numai că arhiva şcolii respective a fost preluată de către "Grupul de exploatare flotă şi porturi - Giurgiu", ci şi că petentului i-a fost expediată adeverinţa solicitată. Mulţu­mim pentru solicitudine!


Întreprinderea de transporturi auto Tulcea, cu referire la scrisoarea Vasi­licăi Dumitru din comuna Stejaru, care sesiza că autobuzele ITA nu circulă şi prin satul Altîn-Tepe ne comunică: S-a prelucrat imediat cazul cu toţi şoferii şi factorii de conducere şi autobuzele noastre circulă şi prin sus-menţionata localitate. Menţio­năm că circulaţia fusese întreruptă temporar pentru faptul că drumul de la intersecţia şoselei judeţene până la Altîn-Tepe era avariat şi nu se putea circula pe el. S-au făcut mai multe in­ter­venţii la Consiliul popular al co­mu­nei Stejaru, de care aparţine satul cu pricina, pentru a repara acest drum, însă am găsit destul de greu înţe­le­ge­rea de care aveam atâta nevoie.
Flacăra, nr. 28/1989

×
Subiecte în articol: special