În almanahul "Magazin ’89" găsim câteva reclame la produse alimentare, restaurante, cofetării sau pentru asigurarea gospodăriilor.
Pentru alimentaţia diversificată a sugarului şi copilului mic, există o reclamă la produse pe bază de legume şi fructe. Iată textul convingător, ce însoţea imaginea cu borcanele cu piure din fructe şi borcanele cu cremă de spanac, morcov sau cartofi: "Produsele sunt realizate din materii prime de calitate superioară. Componentele reţetei conţin principiile nutritive necesare refacerii, întreţinerii şi creşterii organismului copilului. Produsele sunt experimentate clinic sub aspectul acceptabilităţii şi toleranţei digestive, acţiune realizată de cadre specializate din Ministerul Sănătăţii, în creşe, clinici şi spitale de psihiatrie".
O altă reclamă în aceeaşi publicaţie este la Magazinul Universal Unirea, din Bucureşti unde, pe lângă raioane pentru garderoba femeilor, bărbaţilor şi a copiilor, aflăm că la etajul 5 era o cofetărie, în care clienţii puteau consuma batoane din lapte praf şi cacao (un deliciu care, din păcate, a dispărut astăzi din magazine) şi diverse prăjituri cu frişcă sau cremă de cacao, îngheţată, profiterol şi sucuri. Îmi amintesc că în cofetăria de la Unirea am mâncat prăjitura "Lămâiţa", a cărei reţetă am aflat-o mai târziu: avem nevoie de 150 g unt, 100 g făină, 100 g amidon, o lingură praf de copt, 150 g zahăr, o lămâie şi 4 ouă. Se freacă untul moale cu zahărul, până se obţine o cremă, apoi se pun gălbenuşurile pe rând, mestecând bine după frecare. După ce s-au încorporat gălbenuşurile, se adaugă făina, amidonul, zeama şi coaja rasă de la lămâie. Se bat spumă albuşurile cu puţină sare. Se amestecă încet compoziţia. Se poate adăuga şi puţin lichior de lămâie. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt, se aşază compoziţia în tavă şi se introduce în cuptor pentru 30 de minute. Cu 100 g zahăt praf şi 2-3 linguri de apă se face o glazură care se va pune deasupra prăjiturii, după ce aceasta
s-a răcit. Tot din reclamă aflăm că programul cofetăriei era de la 7:30 la 20:00, iar duminica de la 7:30 la ora 13:00. Reclama se încheia cu urarea: "Fiţi bineveniţi!".
O altă reclamă este la ICSAP Brăila, care sună astfel: "Mereu la înălţimea serviciilor ireproşabile prin unităţile sale: Complex Dorobanţi (restaurant clasic, berărie, autoservire, cofetărie, patiserie), Complex Continental (restaurant, cofetărie, patiserie), Restaurant Chiralina, Restaurant Modern, Restaurant Crama Veche, cofetăria Corso, patiseriile Central şi Mioriţa.
În 1989 se făcea "Asigurarea facultativă complexă a gospodăriilor". În paginile almanahul "Magazin '89" găsim o reclamă la asigurările Adas: "În vederea refacerii bunurilor avariate ca urmare a unor evenimente neprevăzute ce se pot întâmpla într-o gospodărie, cetăţenii pot încheia o Asigurare facultativă complexă a gospodăriilor. Aceasta este o asigurare combinată, în acelaşi contract fiind cuprinse: bunurile din gospodărie, ca: moblilier şi alte obiecte casnice, îmbrăcăminte, covoare, aparate de radio, televizoare, maşini de cusut, frigidere, sobe de orice fel, produse agricole, viticole, pomicole şi animaliere, combustibil, materiale de construcţii pentru uzul gospodăresc şi altele. Administrarea Asigurărilor de Stat despăgubeşte cazurile de pagube la bunurile asigurate, provocate de unele riscuri".
Citește pe Antena3.ro