Anual circulă în municipiu (Rm. Vâlcea, n.r.), în oraşele Călimăneşti şi Drăgăşani între 3 şi 3,5 milioane de călători fără bilet. Desigur, într-un an unul şi acelaşi cetăţean poate fi de mai multe ori călător fraudulos.
Pentru a ne aduce şi noi contribuţia la diminuarea acestei cifre… astronomice, publicăm câteva exemple de cetăţeni care nu au putut prezenta biletul la control, lăsând "în gaj" legitimaţia de serviciu: Dan Adrian Ionescu, inginer la IUCF, Florea Boangiu, inginer la CPS Govora, Maria Dinu Cârstea, om al muncii la IUCF, şi tot de la această întreprindere: Gh. Diaconu, tehnician principal.
În piaţa centrală a municipiului preţul florilor la producătorii particulari a ajuns la cote de speculă, zambila vânzându-se cu un leu, iar garoafa cu opt lei, ceea ce ni se pare exagerat, oricât de mult ne-ar place să ducem în dar o floare. Aşteptăm de la responsabilii cu mercurialul măsuri şi un răspuns la sesizarea noastră.
Despre Hermes, figură de seamă a pantheonului antichităţii, se spune că era iute de picior. Nu acelaşi lucru se poate afirma însă despre vânzătoarele raionului de încălţăminte de la complexul "Hermes" din Ostroveni, care încetează activitatea chiar şi timp de două schimburi atunci când se primeşte marfă. Şi raioanele alăturate au obiceiuri asemănătoare.
Ca să urci în tren de la linia a doua a gării municipale e o adevărată aventură. Cu atât mai mult pentru femei, copii, oameni în vârstă. Dacă situaţia continuă şi peronul promis nu este construit cât mai curând, vom propune Federaţiei Române de Alpinism să omologheze performanţa.
Şantierul care lucrează pe Strada V. Olănescu din municipiu nu şi-a închis perimetrul, dând naştere la următoarea situaţie: camionul 31-VL-930 staţionase în mijlocul drumului pentru a descărca materiale, maşina de la IJGCL, care colectează deşeuri menajere, a vrut să depăşească şi coroanele câtorva arbori au fost retezate. Cine răspunde, măcar moral?
Gheorghe Smeoreanu - Orizont, jud. Vâlcea, nr. 1440 din 1988
Citește pe Antena3.ro