Asociaţia nevăzătorilor din RSR a trimis Filialei teritoriale Timişoara o adresă prin care se arată: "ţinând seamă că unele filiale au solicitat sprijin în obţinerea de materiale pentru confecţionarea semnelor de circulaţie indicatoare trecere nevăzători, vă înaintăm modelul, cu dimensiunile prevăzute de Direcţia de drumuri şi poduri – Întreţinerea semnelor rutiere Bucureşti.
Pentru confecţionarea şi implantarea acestora veţi lua legătura cu organele de miliţie de pe teritoriul filialei dv." Cererea a fost înaintată de Cooperativa "Progresul" Timişoara – unde lucrează o bună parte din rândul acestor oameni –, dar răspunsul întârzie. S-ar cuveni, ne spune preşedintele unităţii, ec. Octavian Vlad, să li se acorde mai multă înţelegere şi din acest punct de vedere, ştiind că municipiul Timişoara este un oraş cu o intensă circulaţie rutieră şi că legătura cooperativei cu restul zonelor se realizează prin puncte cu trafic intens.
În Timişoara, într-unul din vechile cartiere (Fratelia), o parte din clădiri au intrat în aria binefăcătoare a dezvoltării şi sistematizării. Bucuria oamenilor este umbrită de practica unor deţinători de platforme hipo care, profitând de faptul că nu s-a deschis încă şantierul, au făcut din curţile imobilelor de la numerele 3-5 şi 7 adevărate halde de gunoi. Ce va fi aici când vor începe zilele călduroase, se întreabă semnatarii scrisorii, amintind că strada pe care erau situate aceste imobile poartă numele de ... Strada Florilor?
Rubrică realizată de Antoaneta Măgură
Drapelul roşu, jud. Timiş, nr. 13685 din 1989
Citește pe Antena3.ro