Ca răspuns la scrisoarea Ecaterinei Huluta, Biroul executiv al Consiliului popular al oraşului Ţăndărei, jud. Ialomiţa, ne trimite un referat din care reţinem: Petenta solicita sprijin în vederea rezolvării preoblemei ce o frământă, anume că este obligată să plătească CAP-ului Ţăndărei suma de 2.360 lei reprezentând contravaloarea a 1.100 kg porumb pe care se presupune că ar fi obţinut-o de pe terenul ce îl posedă ca loc de casă. Întrucât din verificările efectuate la unitatea cooperatistă şi în actele personale reiese că femeia n-a fost şi nu este membră cooperatoare, CAP Ţăndărei a făcut eronat această impunere şi drept urmare s-au luat măsurile ce se cuvin pentru anularea debitului.
Despre oraşul-staţiune Breaza din judeţul Prahova aş avea de spus foarte multe lucruri frumoase. Există totuşi aici un inconvenient cu care omul venit din altă parte dă piept de îndată ce coboară din tren. Concret, iată despre ce e taina: fie tânăr, fie vârstnic, sănătos sau bolnav, odată sosit în gară, eşti obligat să urci câteva sute de trepte şi să parcurgi apoi circa 3-4 km pe jos până în centrul oraşului. În cele mai multe cazuri, cei sosiţi au şi bagaje, ceea ce îngreunează sau face practic imposibilă ajungerea la destinaţie. Este şi motivul pentru care, în numele mai multor cetăţeni, propun reînfiinţarea unei linii de autobuz sau microbuz, după caz, dacă nu la fiecare tren, măcar să circule o dată pe zi, pe ruta centru-gară şi retur, după un program riguros stabilit. Maria Andrei, Bucureşti.
Câteodată, chiar şi lucrurile aparent mărunte pot da destulă bătaie de cap. Aceasta este şi părerea Nicoletei Duni, responsabila Magazinului de fierărie nr. 24 din oraşul Găeşti, jud. Dâmboviţa, care ne semnalează că la începutul acestei luni a primit de la depozitul de mărfuri al ICM Ploieşti 300 broaşte de uşi tip A, aplicate, STAS 2946-80, produse de UCRUPS Vatra Dornei cu serioase deficienţe de fabricaţie. Din cauza proastei lor calităţi, numai 50 se pot încuia destul de greu cu cheia, restul de 250 fiind inutilizabile; clienţii, deşi se dovedesc interesaţi de un astfel de produs, refuză, fireşte, cumpărarea. Broaştele cu pricina au rămas în stoc, etichetate ca nevandabile. Nedumerirea şi întrebarea responsabilei: Ce a făcut CTC-ul de la sus-vizata fabrică? Cum de şi-a permis să dea drumul pe poartă unor astfel de produse ce nu fac cinste mărcii fabricii?!
Consiliul popular al Sectorului 3, Comitetul executiv, îi răspunde tovarăşului Constantin Cosma din Bucureşti, Calea Moşilor nr. 27: La scrisoarea dvs., adresată Flacării, prin care sesizaţi faptul că vi s-au încredinţat spre creştere copiii minori ai fratelui decedat la 11 ianuarie 1988 şi nici până azi nu v-aţi ridicat drepturile ce vi se cuvin cu titlu de alocaţie de stat pentru cei doi minori, vă comunicăm că, în conformitate cu art. 6, pct. 2, litera d din Decretul nr. 410/1985, dreptul la alocaţie este garantat. În consecinţă, urmează să vă prezentaţi la ICRAL Vitan, Secţia II-III, unde sunteţi încadrat, pentru întocmirea dosarului de alocaţie.
Mihai Merişanu - Flacăra, nr. 26/1989
Citește pe Antena3.ro