x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Americanul pacalit - "Voia 500 de dolari sa repare o teava"

Americanul pacalit - "Voia 500 de dolari sa repare o teava"

de Irina Cristea    |    19 Feb 2007   •   00:00
Americanul pacalit  -  "Voia 500 de dolari sa repare o teava"

Americanul parasit in fata altarului de o romanca povesteste, in exclu-sivitate pentru Jurnalul National, cum a fost pacalit si "curatat" de bani.

Pus pe drumuri intre America si Europa, usurat de zeci de mii de dolari, mintit si apoi parasit fix in fata altarului. Daca majoritatea oamenilor care au nesansa unei astfel de experiente ar cauta o gaura de sarpe in care sa se ascunda, exista un american decis sa contrazica regula. Avocatul Anthony Penoso a povestit, in exclusivitate pentru "Jurnalul National", cum a decis sa-si aline suferinta scriind o carte si un scenariu de film despre romancuta care i-a sucit mintile si i-a intors viata pe dos.

Cand il suni pe avocatul Anthony Penoso, in receptor nu auzi sunetul clasic de apel, ci o piesa a trupei Bon Jovi. "I’m a cowboy/On steel horse I ride/I’m wanted/Dead or alive". Ti se raspunde cu "Buna ziua", gratie recomandarii pe care ti-o face prefixul romanesc de pe ecranul mobilului sau si, nu in ultimul rand, ai parte de o deschidere totala de a lua la bani marunti relatia nefericita pe care americanul cu radacini cubaneze si filipineze a avut-o cu o romanca blonda, frumoasa si cu ambitii de star hollywoodian. Atat de incantat este Anthony Penoso de atentia mass-media incat a stabilit o intrevedere cu "Jurnalul National" chiar in Romania. Asta pentru a discuta in detaliu despre povestea sa de dragoste cu Anca Dascalescu, dar si despre cartea si scenariul de film pe care le-a scris pe baza acestei relatii de un an. De altfel, avocatul din Jacksonville, Florida, ne-a explicat ca, spre deosebire de tiparul clasic, scenariul a fost cel care a vazut mai intai lumina tiparului: "Lucrul la acest script a fost ca un catharsis. Cred ca m-a ajutat enorm sa depasesc suferinta si sa fac pace cu ceea ce s-a intamplat".

IMPRIMEU DE LEOPARD. Totul a inceput in primavara lui 2003, cand un schimb de e-mail-uri cu o tanara cu domiciliul mai mult sau mai putin stabil in Bucuresti l-a convins pe Anthony Penoso ca fericirea merita cautata in Romania. Zis si facut. La sosirea pe Aeroportul Otopeni, l-a intampinat EA: blonda platinata, supla, cu alura de fotomodel. "Purta tocuri inalte si haine cu imprimeu de leopard. Am ramas inmarmurit", isi aminteste Penoso. In cele cateva zile petrecute impreuna, Anca a facut tot ce i-a stat in puteri ca sa-i suceasca mintile, iar Anthony s-a straduit sa-i faca toate poftele. S-a intors in State amentit de placere si gandindu-se deja la revenirea la Bucuresti. Desi nu stia prea multe despre noua femeie din viata lui, era decis sa ajunga sa o cunoasca, motivat, poate, si de aerul secretos cu care tanara se ferea sa vorbeasca despre ea. "Stiam ca este din Iasi. Mi-a vorbit despre tatal pe care nu putea sa-l sufere pentru felul in care se purtase cu ea in copilarie. Spunea ca din cauza lui nu are incredere in barbati", povesteste americanul.

PE DOS. Americanul si-a gasit linistea scriind mai intai un scenariu de film si apoi cartea despre cum sa eviti "teapa" luata de el

Cu sau fara incredere, Anca i-a iesit in intampinare lui Anthony si la a doua sosire in capitala Romaniei, in aprilie 2003. S-a lasat tratata ca o regina. Anthony a devenit "sponsorul" ei: i-a inchiriat un apartament in zona Pietei Unirii, i-a cumparat o cartela telefonica si a inceput sa ii trimita periodic bani. Din ce in ce mai des, din ce in ce mai multi. "O data mi-a cerut 500 de dolari ca sa repare, spunea, teava de apa calda de la baie. Pe urma, foarte des, dorea bani pentru o cartela telefonica noua, nu intelegeam prea bine pe ce consuma cartelele, ca pe mine nu ma suna. De fiecare data, eu eram cel care o cauta pe ea." In ciuda suspiciunii care incepuse sa-si faca loc, a urmat o vacanta petrecuta impreuna in Antalya, unde privirile pofticioase care i se aruncau iubitei lui l-au facut pe Anthony sa creada si sa simta si mai intens ca are alaturi o femeie pe care nu trebuie sa o piarda. Atunci s-a decis sa o ia de nevasta si sa o aduca in Statele Unite.

CEREREA. Cererea formala in casatorie a avut loc ca la carte, in luna decembrie, in Turnul Eiffel. "Alesesem un inel cu un diamant urias, adus special din SUA. Iar ziua o alesesem special - aniversarea parintilor mei, care s-au stins, din pacate", isi aminteste Anthony. Anca a primit cererea si inelul, dar nu s-a aratat impresionata de eforturile facute de iubitul ei. Vacanta in Europa, care a inclus, pe langa Paris, Londra, Amsterdam si Bruxelles, a fost un fiasco. Cu toate acestea, Anthony nu s-a dat batut.

DEZAMAGIREA. Ajuns inapoi in State, a inceput pregatirile pentru casatorie. Facuse demersurile legale pentru ca iubita sa sa poata ajunge in SUA pe baza vizei pentru casatorie (Viza de tip K-1), ba chiar cedase presiunilor ei si o ajutase pe prietena Ancai, Raluca, sa obtina o vizita turistica. Cele doua tinere urmau sa ajunga in SUA cu cateva zile inainte de nunta programata de Ziua Indragostitilor, dar Anthony le-a asteptat degeaba la aeroport. Nici urma de romance. A sunat-o in disperare pe mobil si, intr-un final, i-a raspuns un barbat care s-a recomandat drept iubitul Ancai si l-a anuntat ca tanara nu mai vine in America. Neincrezator, Anthony s-a lansat intr-o adevarata munca de detectiv si a aflat ca logodnica sa a ajuns bine-mersi in SUA, dar ca a aterizat direct la Los Angeles. "Era visul ei sa devina actrita, sa ajunga celebra."

URMARIREA SI IERTAREA
Mintit si parasit in fata altarului, avocatul Anthony Penoso si-a facut un scop declarat din a da de urma Ancai si a o deporta. A pus in miscare membri ai Congresului, Oficiul National pentru Imigranti, politia si pe cei de la Yahoo, obtinand un ordin judecatoresc pentru a obtine toate datele privind accesarea contului de e-mail al romancei. I-a dat de urma dupa scurta vreme, iar Anca, incoltita, a luat legatura cu el. "M-a sunat ca sa isi ceara scuze. Ne-am intalnit la un restaurant, am stat de vorba si mi-am dat seama ca am iertat-o. Mi-a inapoiat si inelul si in acel moment m-am considerat eliberat si am decis sa o las in pace, cu viata nefericita pe care a decis sa si-o faca in SUA", spune Penoso. Desi ii e greu sa explice cum de s-a multumit doar cu inelul si cu scuzele cand isi dorise atat de mult sa o pedepseasca, iar finalul povestii parca se potriveste mai bine scenariului de film decat realitatii, americanul spune ca acum este linistit si ca nu mai vrea sa auda de femeia care i-a dat peste cap doi ani din viata. "Acum, daca Anca ar aparea aici, m-as ridica si as pleca, fara sa spun un cuvant. Cel mai mult m-a ranit faptul ca am fost mintit. Este extrem de dureros, mai ales cand ajuti pe cineva, cand vrei sa o ai pe acea persoana in viata ta. E o poveste despre dragoste in van. E trist, dar miscator. Cineva s-a folosit de trupul sau si de manipulare ca sa ajunga in SUA. Nu e ceva mai trist ca asta", isi incheie, moralizator, povestea.

"Caut o regina care nu se va teme sa infrunte greutatile"

DOVADA. Penoso poarta inelul recuperat de la fosta logodnica

Jurnalul National: De ce credeti ca veti avea succes cu cartea si cu filmul inspirate din relatia esuata cu Anca?
Anthony Penoso. Cred acest lucru cu convingere, pentru ca totul in aceasta intamplare este foarte modern, la zi. Este un eveniment la zi, care are popularitate datorita netului si a tehnologiei si a site-urilor care sunt atat de la moda in SUA. Cartea acopera multe aspecte, elemente ale relatiilor pe net, dar este si un tratat legislativ despre imigratie, incalcare a vizei de sedere in SUA, pasapoarte, modelling, actorie, mirajul Hollywood-ului, Europa de Est... Pe de o parte, oamenii pot afla daca sunt victime, pot intelege din timp semnele si pot invata sa reactioneze mai bine. In plus, pe cei care au trecut deja printr-o astfel de experienta sper ca ii voi ajuta sa se reintregeasca.

Prin urmare, cartea inspirata de experienta nefericita alaturi de o romanca nu a devenit nici o secunda o carte despre cum sa te feresti de romance.
Vreau sa subliniez foarte clar urmatorul lucru: admir enorm romanii si Romania. Consider ca aderarea acestei tari la UE este binemeritata. In SUA nu am cunoscut oameni mai draguti si muncitori ca romanii. Am angajati romani la firmele mele, le-am cunoscut prietenii, sunt oameni minunati si de aceea am vrut sa vin in Romania si sa am sansa de a cunoaste o femeie minunata, care sa-mi stea alaturi. Din pacate, nu a fost sa fie. Cel putin nu cu Anca. Cat despre ce va urma, numai Dumnezeu stie. Daca va fi ca aleasa inimii mele sa fie o romanca, daca va fi sa o cunosc pe Internet...
Sunt mult mai selctiv acum, sunt mult mai multe calitati pe care consider ca femeia de langa mine trebuie sa le intruneasca.

Si cam care ar fi aceste calitati?
Viitoarea femeie din viata mea trebuie sa fie la fel de frumoasa in interior pe cat este pe exterior. Nici mai mult, nici mai putin. Si imi doresc si sper sa imi gasesc fericirea in inima unei romance pe care sa o merit si sa ma merite. Daca as fi binecuvantat sa cunosc o romanca cu credinta in Dumnezeu, care sa aiba o relatie buna cu parintii, care sa fie educata, ea ar fi, pentru mine, femeia mileniului, iar viitorul meu va fi binecuvantat. Le respect enorm pe romancele pe care le-am cunoscut in America. Sunt dedicate sotilor, familiei, iar etica lor in munca este inegalabila. Romanca e un echilibru, o imbinare perfecta de cultura, inteligenta si emotii. Romancele stiu multe despre viata. Istoria acestui popor nu a fost mereu roz, dar, in ciuda tuturor dificultatilor, familia romana a ramas impreuna, unita, si asta caut si eu. Caut o regina care nu se va teme sa infrunte greutatile alaturi de barbatul ei.
×
Subiecte în articol: special viata anthony anca penoso anthony penoso