x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchetatorii americani caută dovezi ale crimei în biroul medicului lui Michael Jackson

Anchetatorii americani caută dovezi ale crimei în biroul medicului lui Michael Jackson

23 Iul 2009   •   00:00
Anchetatorii americani caută dovezi ale crimei în biroul medicului lui Michael Jackson

Biroul din Houston al lui Dr. Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, a fost percheziţionat de către ofiţerii DEA (Drug Enforcement Administration), Agenţia americană pentru combaterea drogurilor, informează site-ul perezhilton.com. Anchetatorii caută dovezi în sprijinul acuzaţiei de "crimă", afirmă avocatul medicului Conrad Murray.



Percheziţia a fost efectuată în unul dintre birourile lui Conrad Murray din Houston, Texas. 15 vehicule aparţinând DEA, cu peste 24 de agenţi ai agenţiei, poliţişti din Los Angeles dar şi ofiţeri din Houston au percheziţionat proprietatea medicului. Potrivit anchetatorilor, mandatul de percheziţie a fost eliberat ca urmare a legăturii clare între moartea lui Jackson şi medicamentul Propofol, rezultate obţinute în urma autopsiei.

Medicamentul mai este cunoscut şi sub numele de Diprivan, fiind un anestezic folosit în chirurgie care induce starea de comă. Specialiştii spun că medicamentul nu este recomandat pentru insomnii pentru că forţează sistemul nervos să intre în repaus. Mai mult, ritmul cardiac şi respirator sunt încetinite.

Pacientul căruia i se administrează un astfel de anestezic trebuie să fie monitorizat permanent. Starea de comă durează doar cât timp este administrat medicamentul. Pacientul îşi revine imediat ce perfuzia este întreruptă. În cazul ambelor autopsii au fost descoperite urme de ace pe corpul megastarului.

Percheziţia la biroul medicului Conrad Murray, în clinica Armstrong din Houston, a fost efectuată la cererea poliţiei din Los Angeles, cea care anchetează moartea lui Michael Jackson, a declarat purtătorul de cuvânt al DEA, informează AFP, citată de antena3.ro.

Apropiaţii starului american i-au acuzat pe medici că au provocat moartea "regelui pop" prescriindu-i o serie de medicamente de care acesta abuza. Tatăl lui Michael, Joe Jackson, a declarat la începutul lunii iulie, la postul tv ABC News, că fiul său a fost victima unei "crime". (V.A.)

×
Subiecte în articol: special