x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Justiția a făcut ședință și a ajuns la o concluzie îngrozitoare: Clotilde n-o mai iubește. Armand a făcut presiuni asupra anchetatorilor care au trimis-o în judecată

Justiția a făcut ședință și a ajuns la o concluzie îngrozitoare: Clotilde n-o mai iubește. Armand a făcut presiuni asupra anchetatorilor care au trimis-o în judecată

de Ion Alexandru    |    18 Iun 2024   •   08:00
Justiția a făcut ședință și a ajuns la o concluzie îngrozitoare: Clotilde n-o mai iubește. Armand a făcut presiuni asupra anchetatorilor care au trimis-o în judecată

Postările de pe Facebook făcute, în primăvara acestui an, de către Clotilde Armand, prin care acuza Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 că instrumentează un dosar penal ce o vizează, la comandă politică, pentru a o scoate din cursa electorală, sunt aspru criticate într-o hotărâre a CSM. Documentul, redactat recent, arată că primarul USR a adus acuzații, fără să vină cu nici o dovadă, iar, prin  aceasta, a făcut presiuni clare asupra procurorului de caz, care se afla în plin proces de soluționare a dosarului.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a redactat încheierea Hotărârii nr. 491 din 14 martie 2024, prin care forul s-a sesizat din oficiu cu privire la impactul „opiniilor exprimate în spațiul public” de către Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, opinii care au fost preluate, la momentul respectiv, în presă. Cu acest prilej, procurorii din CSM au analizat și o cerere de apărare a reputației și independenței lui Marius Gheorghe, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pe care Armand l-a acuzat că a lucrat la comanda lui Ciucă și Ciolacu.

La 11 martie 2024, pe pagina oficială de Facebook, Clotilde Armand a publicat mai multe nemulțumiri în legătură cu instrumentarea dosarului penal în care este trimisă deja în judecată, dosar format la acest parchet în urma sesizării Agenției Naționale de Integritate. „Reacția acesteia a fost exprimată în termeni virulenți, pe pagina sa de Facebook, făcând mai multe afirmații cu privire la modalitatea în care s-a desfășurat ancheta penală și punerea în mișcare a acțiunii penale, insinuându-se faptul că puterea politică a influențat activitatea parchetului în cazul său”, se arată în hotărârea CSM.

Conform documentului citat, se preiau pasaje din postare, conform cărora „în același timp în care au schimbat judecătorul «noaptea ca hoții», m-a sunat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 că se schimbă calitatea de suspect în inculpat. Campania electorală începe mâine, iar Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au nevoie de știri cu primarii USR care să fie filmați în fața parchetelor. (…) Au schimbat trei procurori, până au găsit pe cineva să semneze actele de acuzare împotriva mea. Cel care conduce ancheta este un polițist care a promovat anul trecut în timpul anchetei de la Poliția Sectorului 1 la Poliția Capitalei. (…) Se pregătesc să termine rapid rechizitoriul și să mă trimită în judecată până pe 9 iunie. Oamenii nu mai pot fi mințiți cu astfel de montaje mediatice”.

A încercat să discretizeze activitatea parchetelor

Potrivit hotărârii CSM, Clotilde Armand „lasă să se înțeleagă că numirea procurorului de caz a fost cumva impusă prin înțelegerea unor oameni politici angrenați în campania electorală, cu scopul de a decredibiliza candidatura sa la alegerile locale. Toate aceste afirmații postate pe pagina sa de Facebook au fost preluate în aceeași manieră de site-uri de știri cu notorietate, accesate de mii de utilizatori”. „Conținutul afirmațiilor exprimate pe pagina sa de Facebook și preluate ulterior de publicațiile online sugerează că doamna Clotilde Armand ar fi victima unor persecuții politice rezultate din planul de a-i fi blocată candidatura la Primăria Sectorului 1 de către coaliția de guvernământ PSD-PNL prin intermediul justiției”, se arată în documentul citat.

Secția pentru procurori de la CSM notează că „maniera prin care Clotilde Armand insinuează, în cuprinsul informațiilor postate în 11 martie 2024, pe pagina oficială de Facebook, influențe pretins a fi fost exercitate de clasa politică asupra activității Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, prin inducerea ideii că în cadrul acestei instituții procurorii de caz sunt aleși în funcție de calitatea persoanelor din dosar, că soluțiile sunt pregătite conform indicațiilor primite, fără legătură cu probatoriul administrat, toate fiind posibile cu complicitatea conducerii unității de parchet, ale cărei hotărâri sunt adoptate arbitrar și în funcție de interesele clasei politice, sugerând implicarea acestei unități de parchet în campania electorală, cu scopul de a împiedica obținerea unui nou mandat de primar, fără a prezenta o minimă dovadă în acest sens, reprezintă cu certitudine o depășire gravă a libertății de exprimare, fiind afectată în mod consistent independența procurorilor din cadrul acesteia. Afirmațiile doamnei Clotilde Armand, prin faptul că asociază un act de urmărire penală cu o acțiune de campanie electorală, că arată o pretinsă subordonare politică a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, conturează în mod evident intenția de discreditare a activității procurorilor, generând o puternică imagine negativă asupra sistemului de justiție din România”.

Limbaj dublu

În aceeași hotărâre, se mai arată că, la momentul în care edilul USR scria acele postări, „dosarul era în curs de soluționare. Din această perspectivă, se conturează o nouă valență a afirmațiilor postate pe Facebook, care, prin criticile publice cu privire la decizia de schimbare a procurorului care instrumentează dosarul și a soluției de punere în mișcare a acțiunii penale, creează forme de presiune asupra actului de justiție și a procurorului în cauză”.

CSM mai susține că „nu poate ignora opiniile anterior exprimate în calitate de om politic de către  doamna Clotilde Armand, care a pledat în mod constant pentru apărarea independenței justiției și întărirea statului de drept”.

Jandarmeria o acuză, la rândul ei, că propagă informații false

Ieri, și Jandarmeria București a reacționat la acuzațiile lansate dimineață, pe pagina sa de Facebook, de către Clotilde Armand, care contestă vehement rezultatele alegerilor  locale din 9 iunie. „În legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public, prin care un candidat  la Primăria Sectorului 1 acuză că «Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1», precizăm că această informație este complet falsă. Subliniem faptul că Jandarmeria Capitalei nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei.

„Unitatea noastră, prin atribuțiile specifice și în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare și ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparțin Jandarmeriei Române. De asemenea, conform statutului său, Jandarmeria Română este o instituție apolitică și nu desfășoară activități electorale. Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidențiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajați ai Jandarmeriei Române”, completează instituția.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×