x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Doi foşti ofiţeri SRI, ţepuiţi de fiica lui Vasile Blaga

Doi foşti ofiţeri SRI, ţepuiţi de fiica lui Vasile Blaga

de Cristian Anton    |    18 Iul 2016   •   08:43
Doi foşti ofiţeri SRI, ţepuiţi de fiica lui Vasile Blaga

Doi foşti ofiţeri SRI, Victor Nicolae Mecu şi Alexandru Marian Niculescu, au fost ţepuiţi de fiica lui Vasile Blaga cu peste 1,3 milioane lei. Firma de pază a foştilor ofiţeri, Team TG Guard SRL, a intrat în insolvenţă din cauza datoriei pe care Agahte Rudeanu, fostă Blaga, şi soţul ei, Ioan Andrei Rudeanu, o au faţă de aceştia încă din 2014. Între timp, şi afacerea soţilor Rudeanu, Axis Corporate Security SRL, a intrat în insolvenţă. Foştii ofiţeri îi acuză că au înstrăinat activele firmei chiar înainte de insolvenţă, către o altă firmă a fiicei lui Blaga, beneficiara unor contracte cu statul.

Axis Corporate Security SRL din Deva, firma soţilor Agathe şi Ioan Andrei Rudeanu, a intrat în insolvenţă în iulie 2015, la cerere. Solicitarea acestora vine după ce, în mai 2015, finul lui Vasile Blaga a fost arestat pentru o evaziune fiscală de 650.000 de euro. Potrivit tabelului revizuit al creanţelor Axis Corporate Security, din aprilie 2016, firma soţilor Rudeanu are datorii de 5.138.936,13 lei către 40 de creditori. Cei mai mulţi bani îi are de recuperat ANAF- 4.415.529 lei, care s-a constituit în iunie 2015 ca parte civilă şi în procesul penal al lui Ioan Rudeanu pentru recuperarea unui prejudiciu de 25.319.360 lei. Al doilea cel mai important creditor este Team TG Guard SRL din Târgu Jiu, firma foştilor ofiţeri SRI Victor Mecu şi Alexandru Niculescu având de recuperat 1.386.936,13 lei. În adunarea creditorilor de pe 06.10.2015,   „creditorul Team TG Guard SRL a solicitat clarificări cu privire la valoarea de piaţă a bunurilor vândute anterior deschiderii procedurii, care sunt asociaţii dobânditoarei Medical Emergency Division SRL, dacă s-a încasat preţul şi modalitatea de încasare, modul în care a fost afectată activitatea debitoarei de aceste vânzări”. Intervenţia Team TG Guard SRL este foarte interesantă, pentru că Medical Emergency Division SRL din Deva, cea care a preluat bunurile Axis Corporate Security chiar înainte ca aceasta să-şi ceară insolvenţa, este fosta Axis Emergency SRL, deţinută de aceiaşi soţi Rudeanu.

Contract din anul 2014

În august 2015, Team TG Guard SRL a intrat în insolvenţă, principala cauză fiind ţeapa încasată de la Axis Corporate Security, după cum se arată şi în planul de reorganizare depus de firma debitoare la instanţă, prin Consulting Company IPURL. Este vorba despre o datorie de 1.345.685,62 lei, la acea dată, rezultată în urma unui contract încheiat între cele două firme pe 10.01.2014. Atunci, firma foştilor ofiţeri SRI a subcontractat servicii de pază la minele Petrila şi Paroşeni de la societatea soţilor Rudeanu, care primiseră contractul de la Societatea Naţională de Închideri Mine Vale Jiului SA.

Bani frumoşi de la stat

În timp ce Axis Corporate Security şi Team TG Guard se judecă prin instanţă, Medical Emergency Division SRL câştigă bani de la stat cu ajutorul maşinilor despre care foştii ofiţeri SRI spun c-ar fi fost preluate ilegal. Axis Emergency SRL devine Medical Emergency Division în iulie 2015, moment în care soţii Rudeanu îl cooptează în firmă, ca administrator, pe Emil Stoica Mariş, doctor în cadrul UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva şi candidat din partea PSD la primăria oraşului, la alegerile din iunie 2016. Revenind la bunurile preluate de la Axis Corporate Security, înainte de insolvenţa acesteia, se poate remarca faptul că Medical Emergency Division a declarat pentru 2015 că deţine active circulante de 2.452.536 lei, faţă de 1.743.080 lei cât avea în anul 2014. Firma la care Agathe Rudeanu este asociat şi manager este singura autorizată din judeţul Hunedoara pentru asistenţă medicală privată şi transport de pacienţi, cu puncte de lucru în Arad, Vâlcea şi Bucureşti. Medical Emergency Division are de la spitalul la care administratorul său, Emil Stoica Mariş, este doctor la urgenţe, un contract de 431.379,3 lei, un altul de 222.000 lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, dar şi o altă înţelegere, parafată pe 01.06.2016, cu Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. dr. N.C. Paulescu” din Bucureşti, în valoare de 542.412,75 lei, fără TVA.

Medical Emergency Division SRL a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 7.522.679 lei (aproape dublă faţă de 2014 şi de şase ori mai mare decât în 2013) şi un profit net de 1.059.407 lei, cu 88 de angajaţi.

Pe lângă Medical Emergency Division SRL şi Axis Corporate Security SRL, Agathe Rudeanu este co-proprietară a Jump Sport Program SRL din Bucureşti, care deţine clubul Let’s Jump, alături de Claudia Carmen Filip. Fiica lui Vasile Blaga patronează şi Amerimed SRL Bucureşti, de asemenea firmă de servicii medicale, dar fără activitate din 2010. 

×
Subiecte în articol: vasile blaga